• Pregleda: 755

Nagrade za najbolje na XXVI Festivalu pozorišta za decu

Festival pozorišta za decu počinje sutra, a tročlani stručni žiri dodeliće nekoliko nagrada učesnicima gostujućih predstava. Svečano otvaranje je u nedelju od 18,30 časova.
Nagrade za najbolje na XXVI Festivalu pozorišta za decu

Međunarodni festival pozorišta za decu, čije se 26. izdanje održava od 22. do 27. septembra 2019. u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, ove godine dodeliće nekoliko nagrada učesnicima gostujućih predstava – za najbolju predstavu u celini, režiju, scenografiju, originalnu muziku, najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka, glumačko majstorstvo (pet ravnopravnih nagrada) i nagradu za originalnost i fantaziju (opciono).

Članovi žirija za dodelu nagrada biće Ranko Risojević, Senka Petrović, i  Olga Zaets iz Rusije.

Festival je već proglasio dobitnike Nagrade za životno delo “Mali princ” – glumicu Branku Veselinović i pisca Ranka Risojevića.

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici jedan je od najznačajnijih festivala u regionu koji više od četvrt veka okuplja stvaraoce koji su svoj rad posvetili najmlađima. Sa fokusom na lutkarstvu ali i sa prostorom za druge umetničke forme, Festival kontinuirano doprinosi promociji i razvoju pozorišta u Srbiji. Festival obuhvata zvaničnu selekciju (takmičarski program) u okviru koje će se ove godine naći četrnaest predstava za decu iz celog sveta, po izboru selektora, i druge prateće sadržaje.

Najmlađa pozorišna publika moći će da uživa u kreativnim, raznovrsnim i maštovitim umetničkim predstavama koje u Srbiju dolaze iz Kine, Rusije, Koreje, Poljske, Italije, Nemačke, Mađarske i mnogih drugih zemalja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Nina Odgovori
Pozorišni festival za decu već decenijama privlači svojim programima decu ali i odrasle. Neka tako i ostane, jer što su političari udaljeniji od ove manifestacije to je veća nada da će ovaj festival opstati i nadalje!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.