Komentara: 24
Pregleda: 11185

Svečano otvaranje bazena 30. aprila

28.04.2012. u 18:24h
Izvor: SuMedija
Novi objekat svečano će biti otvoren u ponedeljak, 30. aprila, prijateljskom utakmicom vaterpolo reprezentacija Srbije i Mađarske. Bazen će svečano otvoriti Bojan Pajtić predsednik Vlade Vojvodine, Oliver Dulić, ministar zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice i Slavko Parać, predsednik Skupštine grada.
Svečano otvaranje bazena 30. aprila

U 15.30 časova biće održana svečana ceremonija otvaranja, nakon čega će se odigrati revijalna utakmica između dve najbolje vaterpolo reprezentacije na svetu - Srbije i Mađarske. Zbog ogromnog interesovanja javnosti za ovaj događaj, obezbeđen je direktan televizijski prenos na TV Vojvodine, a na tribinama novog bazena biće predstavnici subotičkih sportskih klubova kojima su podeljenje ulaznice.

Od prvog maja bazen će redovno raditi od 6 do 23 časa, a cena ulaznice će biti 100 dinara za decu i 200 dinara za odrasle.

Prvi put u svojoj istoriji Subotica je dobila zatvoreni bazen, a obećanje dato 7. decembra prošle godine građanima Subotice je ispunjeno. Da podsetimo, ministar dr Oliver Dulić, predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić i predsednik Skupštine grada Slavko Parać su prošlog decembra simboličnim pritiskom na dugme tajmera koji odbrojava 180 dana do završetka radova, otvorili gradilište zatvorenog bazena. Tada su preuzeli i odgovornost za obećanje da će bazen biti završen u roku i da će biti primer novog modela realizacije kapitalnih investicija.

Nasledivši nedovršen projekat izgradnje kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi, koji datira iz 1995. godine, preuzeta je odgovornost da se Subotičanima obezbedi u najkraćem roku bazen koji će moći da koriste već ove kupališne sezone. S obzirom da troškovi izgradnje bazena u Dudovoj šumi prevazilaze trenutne mogućnosti grada i države, doneta je odluka da se njegova izgradnja odloži, a da se od sredstava koja su na raspolaganju izgradi primeren i funkcionalan bazen na Prozivci.

Bazen Subotica Prozivka

Fotografije Bazena na Prozivci

Bazen je finansiran iz republičkih i pokrajinskih sredstava. Vrednost investicije je oko 453 miliona dinara, površina objekta je 3.682 kvadrata, a površina sa okolnim uređenjem 4.916 kvadrata. Zatvoreni gradskibazen će imati dva bazena — veći, dimenzija 33,33 sa 25 metara, i manji, dimenzija 12,5 sa 8 metara, za obuku neplivača i rekreativce. Bazen će imati i prateće sadržaje neophodne za funkcionisanje objekta, a predviđena je i upotreba alternativnih izvora energije u cilju smanjenja troškova održavanja i funkcionisanja budućeg objekta.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 11185
Povezane teme

bazen prozivka

zatvoreni bazen u subotici

bazen na prozivci

otvaranje bazena na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.