• Pregleda: 5604

Svečano dodeljene diplome inženjerima Visoke tehničke škole strukovnih studija

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici tradicionalno organizuje svečanu dodelu diploma svojim diplomiranim studentima. Ove godine diplome je dobilo 115 studenata.
Svečano dodeljene diplome inženjerima Visoke tehničke škole strukovnih studija

Studentima koji su završili osnovne strukovne studije, dodeljene su diplome prvog stepena visokog obrazovanja, dok oni koji su završili specijalističke studije, dobili su diplome drugog stepena visokog obrazovanja.

- Danas smo se okupili u Velikoj većnici Gradske kuće, jer je to najlepša dvorana u Subotici i zato ovaj lep događaj organizujemo ovde. Mi verujemo da će nakon ove svečane dodele diploma, oni koji još uvek nisu pronašli posao u struci, to već sutra uspeti i da će biti uspešni inženjeri koji će na taj način doprineti razvoju našeg grada – rekao je Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Bojan Memić, koji je završio smer za internet i elektronsko poslovanje, diplomirao je prošle godine u julu i danas je došao na svečanu dodelu diplome.

- Iskustvo je fenomenalno, prvo sam birao između više fakulteta, da bi se na kraju sam odlučio za Visoku tehničku školu, i mogu da kažem da mi je to najbolja odluka koju sam mogao da donesem. Dok sam još bio student, našao sam posao u struci, i dalje sam u istoj firmi, napredujem u svom poslu i nadam se da ću tim tempom i da nastavim – rekao je Bojan Memić i preporučio budućim studentima da upišu ovu školu.

Posebna priznanja dodeljena su najboljim studentima u ovoj školskoj godini. Studenti generacije su Biljana Varga, na studijskom programu  tehnički komunikacioni menadžment, Laslo Belović, na studijskom programu mašinstvo, i Miladin Radić, na smeru elektrotehnika. Studentkinja generacije na studijskom programu informatika je Nikoleta Kričković, koja je ujedno i đak generacije.

Zlatko Čović, pomoćnik direktora, izrazio je zadovoljstvo što je više od 100 studenata diplomiralo ove godine.

- Veoma mi je drago što danas mogu biti ovde sa vama i promovisati više od 100 inženjera naše škole. Inženjerska stuka je dinamična i zahteva od vas da se svaki dan usavršavate i učite nešto novo. Vi ste dokazali da ste uspešni u tome i znanje je najveće blago koje vam niko ne može oduzeti – rekao je Čović i diplomiranim studentima poželeo mnogo sreće u daljem radu i životu.

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici ima dozvolu za rad za nešto više od 200 studenata, od kojih 170 studenata upisuje studije na budžet, a ostatak na samofinansiranje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.