Komentara: 48
Pregleda: 9300

Svečana primopredaja zgrade Narodnog pozorišta u petak

08.07.2015. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
Svečano otkrivanja zgrade Narodnog pozorišta u srcu grada po protokolu grada planirano je za petak. Nakon toga očekuju se radovi na "petoj fazi", koja podrazumeva pokrivanje novog dela pozorišta.
Svečana primopredaja zgrade Narodnog pozorišta u petak

U minulih osam godina podizane su i sklanjane skele i zaštitne zavese sa zgrade Narodnog pozorišta i sve do sada gradjani su u centru grada mogli da vide samo skelet nekog budućeg Talijinog hrama.

Subotičani i svi oni koji su se zatekli u nedelju tokom poslepodneva u centru grada mogli su da ovekoveče dobro poznate stubove, makar na kratko, pošto je sutradan "prednjica" prekrivena i stubovi se ponovo nalaze iza zavese, makar na kratko...

Ostaje nam da vidimo ko će od zvaničnika na "premijeri" da zauzme prve redove pred objektivima jer za ovih osam godina politička scena u Subotici bila je vrlo turbulentna... da li će u prvom redu da stanu oni koji su ga počeli rušiti, oni koji su ga napravili megalomanskim projektom, oni koji su imali druge prioritete tokom svog mandata, ili oni koji će danas sve uspešno pripisati sebi, a sve neuspešno svojim današnjim političkim protivnicima.

Svečana primopredaja zgrade Narodnog pozorišta u petak

Prvi put nakon rušenja ovog petka otkriće se pozorište, a iza zaštitne zavese ukazaće se prizor kakav dolikuje ovom objektu. Nakon što smo ga u nedelju videli uživo, u petak će i zvanično zablistati novo–staro Narodno pozorište. Istina samo fasada koja uliva nadu da će subotički teatar, ili bar njegov stari deo, u dogledno vreme biti dostupan glumcima i publici.

Za radove u petoj fazi iz Uprave za kapitalna ulaganja, Ministarstva kulture Republike Srbije, republičkih budžetskih rezervi i gradskog budžeta obezbeđeno je 225 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 48
Pregleda: 9300

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

izgled narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.