Komentara: 37
Pregleda: 9694

Otkrivanje prednjeg dela Narodnog pozorišta do kraja sedmice

01.07.2015. u 12:48h
Izvor: Radio Subotica
Sa objekta Narodnog pozorišta krajem nedelje skidaće se skela, nakon čega predstoji svečani čin primopredaje, po protokolu Grada Subotice, kažu iz Direkcije za izgradnju grada.
Otkrivanje prednjeg dela Narodnog pozorišta do kraja sedmice

Kompletna faza je završena, prozori i vrata su postavljeni. Ostalo je da se uredi prostor i trotoar oko Pozorišta, i da se stepenici oblože granitnim pločama, sa čime se završava Četvrta faza radova.

Sredstva za Petu fazu dodeljena su, a trenutno se čeka na odobrenje za pokretanje javne nabavke od Uprave za kapitalna ulaganja. Raspoloživa sredstva za Petu fazu su 225 miliona dinara sa PDV–om.

Sredstva su obezbeđena iz Uprave za kapitalna ulaganja, Ministrastva kulture Republike Srbije, Gradskog budžeta i iz budžetske rezerve Republike.

Pre nekoliko dana natpis iznad stuoba usklađen je sa Zakonom o službenoj upotrebi jezika i pisma koji u članu 7. reguliše da se u gradovima gde su u službenoj upotrebi jezici manjina oni u nazivima navode po azbučnom redu.

Da podsetimo prvobitno je urađena varijanta redosledom ćirićnog natpisa, zatim na hrvatskom, pa onda na mađarskom, da bi posle ove intervencije konačan redosled bio srpski, mađarski i hrvatski, odnosno Народно позориште, Népsínház, Narodno kazalište.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 9694
Povezane vesti
Povezane teme
Direkcija za izgradnju grada Subotice Narodno pozorište izgradnja narodnog pozorišta fasada narodnog pozorišta izgled narodnog pozorišta
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.