Komentara: 12
Pregleda: 10547

Sve više Subotičana se obraća Savetniku za zaštitu prava pacijenata

13.03.2015. u 17:23h
Izvor: RTV City
Za nešto više od godinu dana rada, kancelarija Savetnika za zaštitu prava pacijenata zaprimila je više od 25 pismenih i oko 740 usmenih prijava, a građani su najčešće imali primedbe na rad zdravstvenih ustanova i medicinskog osoblja. Prema rečima Savetnika pacijenata, sve je veći broj naših sugrađana koji su prepoznali mogućnost ostvarivanja svojih zakonskih prava koja su određena Pravilnikom o zaštiti prava pacijenata.
Sve više Subotičana se obraća Savetniku za zaštitu prava pacijenata

Ukoliko pacijenti smatraju da su im u zdravstvenim ustanovama ugrožena ili uskraćena određena prava, poput prava na zdravstvenu zaštitu, informisanje, ili uvid u medicinsku dokumentaciju, imaju mogućnost da se za pravnu pomoć obrate kancelariji Savetnika za  zaštitu prava pacijenata u formi prigovora, koja može biti pismena ili usmena. Savetnik ima rok od 8 dana da napiše izveštaj, i obavesti podnosioca prijave i zdravstvenu ustanovu na koju se prigovor odnosi. Prigovori mogu biti osnovani ili neosnovani.

Oni koji su nezadovoljni izveštajem Savetnika za zaštitu prava pacijenata, mogu se obratiti Savetu za zdravstvo, Zdravstvenoj inspekciji ili Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. Branislav Vitasović, Savetnik za zaštitu pacijenata u Subotici, kaže da do sada nije podneta ni jedna primedba na njegov rad, i ističe da sve veći broj Subotičana dolazi kod njega radi ostvarivanja prava.

Građani se Savetniku mogu obratiti lično u Sekretarijatu za društvene delatnosti, na adresi Trg Slobode 1, treći sprat, soba 308, ili putem elektronske pošte na mail adresu: branko.vitasovic@subotica.rs. Takođe, mogu ga kontaktirati putem telefona na brojeve 626 – 884 ili 063/44-26-26.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 10547
Povezane teme

zaštita prava pacijenata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.