Komentara: 70
Pregleda: 8167

Sve više azilanata u "Fontani"

17.02.2012. u 14:44h
Izvor: RTV Yueco
Sve više azilanata u "Fontani"

Broj iregularnih migranata koji su smešteni u restoranu „Fontana“ na Paliću povećao se na 120. Prema izveštaju Crvenog krsta Vojvodine, oni su izuzetno lošeg zdravstvenog stanja tako da je prethodne noći još osam osoba prebačeno u bolnicu.

Do sada je više od polovine zahtevalo neku vrstu medicinske pomoći, koja im je obezbeđena, kao i lekovi, uz pomoć Crvenog krsta. S obzirom na status ovih lica, potrebno je da se pronađe sistemsko rešenje nadležnih organa, koje će omogućiti, tamo gde je to potrebno, i specijalističke preglede i intervencije u zdravstvenim ustanovama.

Pokrajinski štab za vanredne situacije uz angažovanje nadležnih pokrajinskih organa, organizacija i ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina, prati ukupnu situaciju i predlaže preduzimanje potrebnih mera kako iz svoje nadležnosti tako i iz nadležnosti drugih subjekata i organa.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 70
Pregleda: 8167

Povezana vest

Povezane teme

azilanti

emigranti

restoran fontana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.