Komentara: 1
Pregleda: 4233

Sve veće interesovanje za privredni sajam koji se održava početkom juna u Subotici

12.05.2014. u 16:54h
Izvor: RTV City
Međunarodni i regionalni privredni sajam, osmi po redu, održaće se od 4. do 7. juna u Hali sportova, najavljeno je danas na konferenciji za medije.
Sve veće interesovanje za privredni sajam koji se održava početkom juna u Subotici

Privredni sajam godinama beleži porast interesovanja lokalnih i stranih privrednika što pokazuje podatak da se svake godine povećava broj regiona koji se predstavljaju a lokalni izlagači su izrazili svoje zadovoljstvo predstavljanjem u prethodnih sedam godina. Egzaktnih podataka o benefitima ove manifestacije nema jer firme ne dostavljaju izveštaje o sklopljenim poslovima ali najvažnije je povezivanje preduzetnika, ističu organizatori.

Grad je i ovog puta pokrovitelj sajma za šta je izdvojio 2 miliona dinara, 20% manje nego prošle godine, kao i ranije učestvuje RPK a organizator su „Subotičke pijace“. Ukupan budžet je oko 5 miliona dinara a ako bude upućena pomoć pokrajinskih vlasti sajam će završiti na pozitivnoj nuli.

„Tema ovogodišnjeg sajma je „Mali biznis i stari zanati: Veliki izazov na pragu EU“. Znamo da je mala privreda temelj privrednih aktivnosti , naročito u kriznim situacijama je znala biti pokretač privrednih aktivnosti i zbog toga smo se odlučili za tu temu.“ - izjavila je Ilinka Vukoje, direktorica JKP „Subotičke pijace“

Sve veće interesovanje za privredni sajam koji se održava početkom juna u Subotici

„Uveli smo i jednu novinu. Pozvali smo predstavnike MZ i preduzetnike koji se bave starim zanatima a nisu u mogućnosti da izađu na bilo kakav drugi sajam, iz čisto finansijskih razloga, da ovaj put za njih obezbedimo besplatne štandove kako bi oni izložili svoje proizvode i pokazali mogućnosti kojima raspolažu.“ - izjavio je Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika zadužen za malu privredu

Takođe, besplatni štandovi će biti obezbeđeni za predstavnike srednjih škola, pretežno tehničkih i zanatskih profila koji će moći da predstave svoja dostignuća.

Do sada je popunjeno 80% prostornog kapaciteta a na sajmu će se predstaviti bratski gradovi Subotice kao i gosti iz Mađarske, Hrvatske,Švedske, Crne Gore a najverovatnije i iz Rumunije i Makedonije. Crna Gora je ove godine zemlja partner a pored PK Crne Gore biće predstavljeni kapaciteti luke Bar, koja treba da igra važnu ulogu ako se za dve godine izgradi autoput do crnogorske granice, kao i turistička privreda naših suseda. Učešće će uzeti i 6 regiona Srbije sa 30-35 preduzeća koja će nastojati da se povežu sa privrednicima našeg regiona kao i sa PR iz inostranstva. Severnobački i potiski region koji okuplja oko 6.500 privrednih subjekata nastupiće zajedno kako bi što uspešnije prezentovali naše potencijale.

„Predstavićemo taj momenat malih i srednjih preduzeća, uslovno rečeno male privrede, i starih zanata vrlo prisutnih u našem regionu. Baš ove godine u Subotici se slavi 250 godina zanatstva.“ - izjavio je Ivan Vojnić Tunić, sekretar RPK

Stručni deo sajma će se odvijati u Velikoj većnici Gradske kuće a organizatori ističu da je potrebno animirati što veći broj građana da uzmu učešće u ovoj manifestaciji i popularizovati malu privredu i zanate kod mladih. Ulaz na sajam će biti besplatan.

Sajt Sajma se nalazi na adresi: www.susajam.rs

Izvor: RTV City
Konferencija povodom Međunarodnog sajma privrede Konferencija povodom Međunarodnog sajma privrede Konferencija povodom Međunarodnog sajma privrede Konferencija povodom Međunarodnog sajma privrede Konferencija povodom Međunarodnog sajma privrede Konferencija povodom Međunarodnog sajma privrede Konferencija povodom Međunarodnog sajma privrede Konferencija povodom Međunarodnog sajma privrede
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4233

Povezane vesti

Povezane teme

sajam privrede

međunarodni sajam privrede

ljuben hristov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.