• Pregleda: 7325

Sve traženija zanimanja iz informacionih tehnologija

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ prema Planu upisa, u novoj školskoj godini mesta će biti za 358 učenika. Upis će se vršiti na sva tri područja rada; Mašinstvo i obrada metala, Elektrotehnika i Saobraćaj. Najviše mesta otvoreno je na oglednom smeru Elektrotehničar informacionih tehnologija, koji je sve popularniji među svršenim osmacima.
Foto: Ilustracija
Sve traženija zanimanja iz informacionih tehnologija

Pomoćnik direktora Tehničke škole Emil Peić Tukuljac je prilikom gostovanja u Jutarnjem programu City televizije, istakao da se sve više iskazuju zahtevi za proizvodnim zanimanjima i to onim po kojima je škola bila prepoznatljiva. Jedno od njih je i smer bravar – zavarivač, sve traženiji zanat u privredi, koji je podržala i Nemačka obezbedivši značajna sredstva za nabavku simulatora za zavarivanje. Na ovaj smer ove godine biće upisano 90 učenika. Među najpopularnijim smerovima svakako su ona koja pripadaju informacionim tehnologijama.

Osmaci se za smerove opredeljuju u skladu sa željama i afinitetima, ali i brojem bodova koje nose sa prijemnog ispita. Iskustva pokazuju da oni najambiciozniji i najvredniji učenici sa odličnim uspehom, upisuju neke od najtežih smerova iz Elektrotehnike u koju spadaju i informacione tehnologije, dok oni nešto slabiji biraju jednostavnije obrazovne profile sa manjim brojem predmeta i fondom časova.

Svi zainteresovani mogu se upoznati sa planom i programom rada škole, kao i ostalim aktivnostima na sajtu ove obrazovne ustanove.

Izvor: RTV City

povezane teme

4
Mig -Mag strucnjak Odgovori
Da je svaki stanovnik Subotice bravar ili zavarivac, ne bi bilo nezaposlenosti. Svi bi samo
vagone pravili. Toliko je potrebe za njima. A za IT sektor bi morali uvoziti radnu snagu iz Azije.
Za pocetak samo nam je simulator potreban.
Pera Odgovori
Tehnicka skola jos ima primitivan plan i program.Dok mnogi profesori pojma nemaju ali maltretiraju studente.
Neko da obrati paznju na to.
Jager Odgovori
Svi ovi mladi ljudi koji završe ovu školu, imaju širom otvorena vrata za zaposlenje u inostranstvu... Napolju je ovo mnogo traženije i cenjeno zanimanje od velike većine drugih!
lakumity Odgovori
"Obožavam" kad vidim naziv - ogledno odelenje. Dobro bi bilo da neko jednom snosi odgovornost za kreiranje takvih oglednih odelenja kao što je elektrotehničar informacionih tehnologija ili elektrotehničar multimedija što je u ravni sa nekadašnjim fantastičnim smerom - kulturolog a što niko živ ne može da primeni u praksi. Jasno mi je da je tu izgovor da je to samo pripremna škola za fakultet, a zar za to ne postoji gimnazija? Mislim da bi ova škola bila funkcionalnija kada bi školovala konkretne kadrove (kao nekad - naravno sa savremenim nastavnim programom).
Ovako više podsećaju na neki Grand šou. Mnogo reklame za ništa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.