Komentara: 4
Pregleda: 8702

Sve traženija zanimanja iz informacionih tehnologija

14.05.2015. u 15:18h
Izvor: RTV City
U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ prema Planu upisa, u novoj školskoj godini mesta će biti za 358 učenika. Upis će se vršiti na sva tri područja rada; Mašinstvo i obrada metala, Elektrotehnika i Saobraćaj. Najviše mesta otvoreno je na oglednom smeru Elektrotehničar informacionih tehnologija, koji je sve popularniji među svršenim osmacima.
Sve traženija zanimanja iz informacionih tehnologija

Pomoćnik direktora Tehničke škole Emil Peić Tukuljac je prilikom gostovanja u Jutarnjem programu City televizije, istakao da se sve više iskazuju zahtevi za proizvodnim zanimanjima i to onim po kojima je škola bila prepoznatljiva. Jedno od njih je i smer bravar – zavarivač, sve traženiji zanat u privredi, koji je podržala i Nemačka obezbedivši značajna sredstva za nabavku simulatora za zavarivanje. Na ovaj smer ove godine biće upisano 90 učenika. Među najpopularnijim smerovima svakako su ona koja pripadaju informacionim tehnologijama.

Osmaci se za smerove opredeljuju u skladu sa željama i afinitetima, ali i brojem bodova koje nose sa prijemnog ispita. Iskustva pokazuju da oni najambiciozniji i najvredniji učenici sa odličnim uspehom, upisuju neke od najtežih smerova iz Elektrotehnike u koju spadaju i informacione tehnologije, dok oni nešto slabiji biraju jednostavnije obrazovne profile sa manjim brojem predmeta i fondom časova.

Svi zainteresovani mogu se upoznati sa planom i programom rada škole, kao i ostalim aktivnostima na sajtu ove obrazovne ustanove.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 8702
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

obrazovanje subotica

srednja škola

informacione tehnologije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.