Komentara: 0
Pregleda: 2387

Sve spremno za Trku Deda Mrazova

07.12.2017. u 09:25h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna, 19. po redu, Trka Deda Mrazova na Paliću startovaće u nedelju, 10. decembra, u 11 časova. U njoj mogu da učestvuju svi – od beba u kolicima do vremešnih građana, a jedini uslovi su kapa Deda Mraza i dobro raspoloženje.
Sve spremno za Trku Deda Mrazova

Organizatori su obezbedili kružnu stazu na obali jezera po kojoj učesnici mogu da trče ili šetaju, a svi koji prođu kroz cilj dobiće zaslužene medalje. Kako se ne bi desilo da nema dovoljno medalja za sve učesnike, ove godine obezbeđeno je oko dve hiljade odličja.

- Prošle godine imali smo 1.200 učesnika trke, čime se organizatori i “Park Palić” izuzetno ponose, s obzirom da je svrha manifestacije zapravo promocija sportskog duha starih i mladih, druženje, zabava ali i početak proslave novogodišnjih praznika – najavila je Radmila Šakić, iz preduzeća „Park Palić”.

Sve spremno za Trku Deda Mrazova

Kao i ranije, MZ Palić učesnicima će obezbediti neizostavne zimske poslastice - hleb sa mašću, čaj i kuvano vino.

- Pored toga, na Velikoj terasi postavićemo i izložbu dečjih crteža, koje očekujemo do petka u podne u prostorijama mesne zajednice. Svako dete dobiće diplomu a najlepše crteže ćemo nagraditi sa poklonima – dodaje Marta Dobo, predsednica skupštine MZ Palić. - U nedelju ćemo imati i besplatnu radionicu za najmlađe  na Velikoj terasi, gde će deca praviti božićne i novogodišnje ukrase, i sve što naprave mogu da nose kući.

Sve spremno za Trku Deda Mrazova

Jedan od idejnih tvoraca trke, ultramaratonka Elvira Janoši naglasila je da ove godine nema plaćanja kotizacije, jer, za razliku od prethodne, manifestacija nema humanitarni karakter.

- Nema startine za trkače, već samo treba da imaju dobru volju, kostim ili kapu Deda Mraza. Molim sve da u nedelju ne žure, da zaborave na brzi tempo života kojim živimo i da uživaju u danu i vremenu provedenom sa porodicom i prijateljima - poručila je Elvira Janoši iz Ultramaratonskog saveza.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2387
Povezane teme

Humanitarna akcija

trka deda mrazova

trka deda mrazeva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.