Komentara: 2
Pregleda: 2822

Festival "Omladina" 25. maja na Stadionu malih sportova

15.05.2019. u 14:40h
Izvor: Subotica.com
Tridesetosmo izdanje festivala "Omladina" održaće se na nekadašnji Dan mladosti, 25. maja, na Stadionu malih sportova u Subotici. Program počinje u 19 časova, a posle takmičarskog bloka sledi nastup više bendova iz regona.
Festival "Omladina" 25. maja na Stadionu malih sportova

Tradicija subotičkog festivala "Omladina", koji je doživeo svojevrsnu reinkarnaciju 2011. godine, kada su ga Kornelije Kovač i Gabor Lenđel ponovo pokrenuli, uspešno nastavlja Kancelarija za mlade (KZM), već petu godinu u nizu. Pored takmičarskog dela ove godine nas očekuje i revija nastupa specijalnih gostiju iz regiona.

Stručni žiri u sastavu Vladimir Todorović (bend "Paniks") Vuk Miletić (bend "Ljudske potrebe") Damir Tahiri  ("Studio 11", "Nebo je crveno") i Pavle Zvekić (bendovi "Iz Principa" i "Marakuni") doneo je odluku da na festivalu "Omladina 2019" u takmičarskom delu nastupaju bendovi: "Johanbrauer" (Beograd), "Bulka" (Novi Sad) "Playground hustle" (Zagreb), "Clyde" (Novi Sad), "Danga" (Beograd), "Layka" (Osijek) i "VHS stereo" (Užice)

Pobednik festivala će biti nagrađen opremom u vrednosti od 50 hiljada dinara, solističkim koncertom u Subotici, nastupom na "Bedem festu" u Nikšiću i promociji u emisiji "Bunt" na RTS-u.

Nakon takmičarskog dela slede nastupi specijalnih gostiju - bend "KI" iz Kumanova, pobednik prošlogodišnjeg festivala, zatim Sergio Lounge (Beograd), pobednik prošlogodišnjeg Demo festa u Banja Luci i prošlogodišnji pobednik emisije "Bunt", "Kontradikshn" (Ljubljana), "Študkart onlajn" (Beograd) i "Multietnička atrakcija" (Beograd).

Za DJ set koji će da otvori ovogodišnji festival biće zadužen DJ Gustav, a afterparti biće održan u klubu "Mladost". Ulaz na celovečernji program biće besplatan. Koncerti počinju u 19 časova a trajaće do pola časa iza ponoći.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2822

Povezana vest

Povezane teme

festival omladina

kancelarija za mlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.