Komentara: 0
Pregleda: 1548

Sve spremno za 12. Trenchtown

24.04.2012. u 16:12h
Izvor: SuMedija
Dvanaesto izdanje sve popularnijeg regionalnog muzičkog festivala „Trenčtaun“, koji je prošle godine okupio oko 9.000 posetilaca, biće održano od 30. aprila do drugog maja, na prostoru Etno-kampa u srcu Palićke šume.
Sve spremno za 12. Trenchtown

Tokom trodnevnog programa, na glavnoj bini će nastupiti brojni popularni bendovi koji predstavljaju kombinaciju rok, rege, elektro i hip-hop zvuka, poput beogradskog sastava „Eyesburn“, zagrebačkog „Elementala“, novosadskog „Atheist rap“-a, bugarske grupe „Roots rocket“ ili budimpeštanskog „Colorstar“-a.

Festivalski kamp, koji se nalazi u četinarskoj šumi, kapaciteta 600 mesta već je skoro u potpunosti rezervisan, pa se očekuje sjajan provod, kako u večernjim časovima, tako i preko dana. Pored muzičkog dela programa, koji će se održavati na tri bine, organizatori su pripremili i veliki broj umetničkih radionica, kao i izložbu ilustracija autorke Valentine Broštean.

- Kao i prethodnih godina, bazirali smo se na našem regionu, pa će posetioci i ove godine imati priliku da vide neke od najaktuelnijih bendova iz bivše Jugoslavije, Bugarske i Mađarske. Pored standardne Velike bine, gde se održava glavni deo programa, ove godine imaćemo i Malu binu, na kojoj će nastupati manje afirmisani bendovi, pretežno iz Subotice, i disk-džokeji, dok će Rege terasa biti centralno mesto okupljanja, pretežno kampera, u toku dana – rekao je Branislav Filipović, direktor Fondacije „Danilo Kiš“, koja je, uz pomoć grada Subotice, organizator festivala.

Trenchtown Festival

Press konferencija povodom održavanja 12. Festivala "Trenchtown" - klikom ovde možete pogledati galeriju fotografija

Cene dnevnih ulaznica za ovogodišnji „Trenčtaun“ su 820 dinara, dok se kompleti za sva tri festivalska dana još uvek mogu naći u pretprodaji po ceni od 1.920 dinara. Uz kupljen komplet karata, posetioci dobijaju besplatno mesto kamp i parking prostor. Za sve posetioce koji dolaze iz pravca Subotice, svakodnevno je obezbeđen besplatan autobuski prevoz sa platoa ispred Železničke stanice. Polasci ka Palićkoj šumi su u 17, 19, 20, 21 i 22 časa, a u suprotnom smeru u 18, 01, 02, 03 i 04 časa ujutro.

- Imamo i festivalski restoran namenjen pre svega kamperima, u kome od ove godine imamo i vegetarijanski meni, a obezbeđen je i dovoljan broja toaleta i tuševa. U kampu zaista vlada specifična atmosfera, pa iz godine u godinu imamo u njemu i sve više Subotičana, koji žele da na tri dana pobegnu iz civilizacije i opuste se u prirodi i dobrom društvu – dodaje Branislav Filipović.

Budžet za ovogodišnji „Trenčtaun“ festival je oko 4.000.000 dinara.

Bendovi na Velikoj bini

Ponedeljak, 30. april:
Eva Braun (Bečej)
Eyesburn (Beograd)
Superhiks (Makedonija)

Utorak, 01. maj:
Sevdahbaby (Beograd)
Elemental (Zagreb)
Atheist rap (Novi Sad)

Sreda, 02. maj:
Roots rocket (Bugarska)
Jinx (Zagreb)
Colorstar (Mađarska)

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1548
Povezane teme

Trenchtown festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.