Komentara: 4
Pregleda: 2285

Sve je spremno za 6. Dečje svetosavske dane

25.01.2021. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom "Ne prestajem biti detetom, jer se hranim večno mladom mudrošću neba" u sredu u OŠ „Matko Vuković“ počeće 6. Dečji svetosavski dani.
Sve je spremno za 6. Dečje svetosavske dane

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ove godine manifestacija će se održati u izmenjenom obliku – svečano otvaranje biće upriličeno u sportskoj dvorani škole sa malim brojem gostiju i uz pridržavanje svih mera, dok će tokom ostalih dana, do 3. februara, biti emitovani snimci programa.

- Jednostavno, nismo mogli da ne napravimo manju priredbu primerenu situaciji, jer vidimo koliko to deci znači i koliko uživaju u tome. Tradicija se neće prekidati, a naučili smo da iz svake situacije izvučemo maksimum, te ćemo tako ove godine imati više učesnika i gostiju. Uz đake iz OŠ "Dragutin Tadijanović" iz Vukovara, potvrđeno je učešće Muzičke škole iz Istočnog Sarajeva i Srpskog zabavišta, osnovne škole i gimnazije "Nikola Tesla" iz Budimpešte. Oni su već poslali svoje tačke, a nadamo se da ćemo dogodine moći i da ih ugostimo - najavljuje Mirjana Stevanović, direktorka OŠ "Matko Vuković". - Raduje nas i što iz godine u godinu imamo više učesnika na likovnom i literarnom konkursu. 

Sve je spremno za 6. Dečje svetosavske daneDo sada, u 24 programska dana, prikazano je 180 različitih plesnih, dramskih, muzičkih i recitatorskih tačaka, učestvovalo je oko 1.200 učesnika izvođača uz mentorstvo 150 profesora. Od 21 osnovne škole, manifestaciji se do sada priključilo 15, a uz njih redovno učestvuju i ostale kulturno prosvetne ustanove iz Subotice. Posebno je značajno redovno učestvovanje OiSŠ "Žarko Zrenjanin", Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović", Doma za decu ometenu u razvoju "Kolevka", Muzičke škole Subotica, Fondacije "Danilo Kiš", Subotičkog tamburaškog orkestra, Hrvatske glazbene udruge "Festival bunjevački pisama", Tamburaškog orkestara pod rukovodstvom Mire Temunović, Baletske škole "Raičević", Dečjeg crkvenog hora "Emanuil", Dečjeg hora "Iskončići", kao i gostiju iz Vukovara.

- Narednog dana biće emitovano otvaranje manifestacije putem sajtova i društevnih mreža škola koje učestvuju u programu. U petak, 29. januara, emitovaćemo sjajnu predstavu "Kuća jutra" OŠ "Đuro Salaj" u 19 časova. U ponedeljak, 1. februara, emitovaćemo muzičko-scenska dela sa prethodnih manifestacija, u utorak izložbu likovnih i literarnih radova iz OŠ "Jovan Mikić", a u sredu, 3. februara, svečano zatvaranje manifestacije u 19 časova - dodaje direktorka. - Moto ovogodišnje manifestacije su misli Vladike Nikolaja, koje su posvećen svima koji su uz nas godinama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2285
Povezane teme

Mirjana Stevanović

OŠ Matko Vuković

dečji svetosavski dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.