Komentara: 0
Pregleda: 4664

Svaki dan počinje i završava se humanošću

19.08.2016. u 17:52h
Izvor: Subotica.com
Narodna kuhinja, pomoć socijalno ugroženima, spasavanje pogođenih u prirodnim katastrofama i zbrinjavanje migranata samo su neke od aktivnosti, koje pokazuju da Crveni krst 365 dana u godini deluje vođen humanošću. Međunarodni dan humanosti, članovi najstarije humanitarne organizacije obeležili su radno, pružajući pomoć onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija.
Svaki dan počinje i završava se humanošću

Zbog činjenice da je naš grad na migrantskoj ruti, Gradska organizacija Crvenog krsta našla se pred ozbiljnim izazovom. Pored postojećih programa namenjenih za podršku domaćem stanovništvu u stanju socijalne potrebe, rad ove organizacije prethodne dve godine dodatno je usložnjen.

- Naša aktivnosti su najvećim delom usmerene na zbrinjavanje migranata, koje se sastoji u podeli hrane, sredstava za higijenu, vode i odeće kada je to neohodno. U Prihvatnom centru od 4. maja, od kada je počelo deljenje doručka, ručka i večere podelili smo blizu 60 hiljada obroka. Nismo zapostavili ni domaće stanovništvo, u našoj Narodnoj kuhinji ove godine kuvali smo obroke za 1100 korisnika. Tokom jula i avgusta korisnici su snabdeveni paketima hrane da bi smo mogli da  sprovedemo sve radove radi ispunjavanja higijensko-sanitarnih uslova za nastavak funkcionisanja - kaže sekretar Crvenog krsta Subotica, dr Siniša Trajković.

Svaki dan počinje i završava se humanošću

Vrata prostorija najstarije humanitarne organizacije su tokom cele godine otvorena za sve kojima je potrebna pomoć, naglašava dr Trajković dodajući da oslonac ovoj humanitarnoj organizaciji daju  sugrađani koji poznaju principe solidarnosti i dobrovoljnosti.

- Tokom cele godine pomažemo ugroženima kroz podelu gardarobe  najčešće preko mesnih zajednica, dok pakete hrane delimo onima koji za to imaju potvrdu Centra za socijalni rad. Svakodnevno od 8 do 14 časova u našim prostorijama prihvatamo nekvarljive namirnice, sredstva za higijenu i garderobu, pa svi koji žele i osete potrebu da pomognu mogu doneti. Nemamo nekih posebnih uslova, osim da je odeća čista.  Subotičani su u nekoliko navrata prethodnih godina dokazali svoju humanost i ispunili naša očekivanja, za to su  nalažost imali priliku, jer su našu zemlju zadesile mnoge nevolje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4664
Povezane teme

crveni krst

humanost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.