Komentara: 18
Pregleda: 11760

Svaki četvrti vetrogenerator u Evropi je iz Subotice

09.12.2013. u 01:50h
Izvor: SuMedija
Najveći uspeh ove fabrike jeste podatak da svaka četvrta vetrenjača u Evropi ima generator napravljen upravo kod nas, u Subotici, navela je u saopštenju kompanija "Siemens". Kompanija "Siemens" od 1. oktobra 2012. do 30. septembra 2013. godine ostvarila je prihod u Srbiji od oko 68 mil EUR, dok je ukupan iznos novih narudžbina bio 81 mil EUR.
Svaki četvrti vetrogenerator u Evropi je iz Subotice

- Tekuću godinu obeležio je rast broja zaposlenih, 950 ljudi u kompaniji, kao i jubilej - deset godina uspešnog poslovanja "Siemens"-ove fabrike vetrogeneratora u Subotici. Pored toga što je subotička fabrika najznačajniji domaći proizvođač električnih mašina koje se primenjuju u oblasti obnovljivih izvora energije i upošljava 800 radnika, najveći uspeh ove fabrike jeste podatak da svaka četvrta vetrenjača u Evropi ima generator napravljen upravo kod nas - u Subotici - navela je u saopštenju kompanija "Siemens".

Posvećenost tržištu Srbije i nastojanju da bude pouzdan partner domaće privrede, "Siemens" je pokazao i kroz proširenje saradnje sa dobavljačima u Srbiji, nudeći malim i srednjim preduzećima mogućnost da postanu zvanični dobavljači "Siemens"-a.

- "Siemens Beograd" je, u saradnji sa Asocijacijom za mala i srednja preduzeća i preduzetnike Srbije, a uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije, u oktobru organizovao Sajam za buduće poslovne partnere - Postani "Siemens" dobavljač. Sajam je okupio više od 250 zainteresovanih preduzeća koja su konkurisala kako bi u narednom periodu postali dobavljači jednog od najvećih industrijskih giganata. Dobavljači koji ispune potrebne kriterijume biće uključeni u proizvodnju oko 90 gotovih komponenti - stoji u saopštenju.

Na ovaj način "Siemens" želi da podstakne razvoj malog i srednjeg preduzetništva i motiviše naše proizvođače da podignu kvalitet proizvodnje, prošire kapacitete, otvore nova radna mesta, nova tržišta za svoje proizvode i postanu "Siemens"-ov dobavljač.

U fiskalnoj 2013. godini, "Siemens Srbija" postigao je velike uspehe u sva četiri sektora.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 11760

Povezana vest

Povezane teme

Siemens

Simens

Simens Subotica

fabrika vetrogeneratora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.