Komentara: 0
Pregleda: 2933

Svađa Mađara i demokrata u Subotici

26.06.2009. u 03:55h
Izvor: Mondo
<p>Odbornici Saveza vojvođanskih Mađara napustili su sednicu Skup&scaron;tine grada u četvrtak, zbog naknadnog uvr&scaron;tavanja u dnevni red tačke o imenovanju direktora preduzeća "Park Palić" jer to smatraju kr&scaron;enjem koalicionog dogovora.</p>
Svađa Mađara i demokrata u Subotici

"Nakon ovoga sve je otvoreno i svedoci smo formiranja nove koalicije u gradu", rekao je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor neposredno po napuštanju skupštine.

Vladajuću većinu u Subotici sa SVM čini koalicija Za evropsku Suboticu.

"Park Palić" je preduzeće koje tek treba da se formira i koje će biti zaduženo za realizaciju master plana za razvoj Palića. Ukupna investiciona vrednost master plana je 120 miliona evra, od čega država treba da obezbedi 20 miliona a iz stranih investicja bi bilo obezbeđeno 100 miliona.

Izmene dnevnog reda predložila je koaliciju "Za evropsku Suboticu", a u tome su je podržali odbornici Demokratske stranke Srbije, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke.

"Nije u pitanju imenovanje direktora već čime će se to preduzeće baviti", rekao je Pastor dodajući da o dopuni dnevnog reda nije bio obavešten.

Pastor je rekao da je rano da govori o sudbini koalicije jer "verovatno tek predstoje razgovori sa dosadašnjim koalicionim partnerima".

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je kazao da ne vidi razlog za napuštanje sednice, jer je predlog u istom obliku i pre sazivanja sednice dostavio predsedniku Skupštine grada, a dopuna dnevnog reda je bila i objavljena.

"Moramo otkočiti priču oko Parka Palić i da konačno direktoru pružimo mogućnost da registruje preduzeće", rekao je Vučinić.

On je istakao i da je pre godinu i po dana potpisan dokument o pokretanju ideje za formiranje "Parka Palić" i da se moralo krenuti dalje, a da se nada vrlo brzom nastavku razgovora s dosadašnjim koalicionim partnerima na tu temu.

"Ovo nije pitanje koalicije nego stanja u kojem se nalazimo već dugi niz meseci", rekao je Vučinić.

Po napuštanju skupštine odbornicima SVM pridružili su se i odbornici Srpske napredne stranke, a šef odborničke grupe naprednjaka Gojko Radić je rekao da ne želi da učestvuje u svađama vladajuće koalicije.

Nakon što su odbornici SVM-a i SNS-a napustili sednicu, 36 preostalih odbornika dela vladajućih stranaka i dela opozicije za vrlo kratko vreme usvojili su svih 25 tačaka dnevnog reda, među njima i imenovanja Gorana Gabrića za direktora "Parka Palić".

Odbornici su bez ikakvih ozbiljnijih rasprava usvojili i donošenje odluka o izradi planova detaljne regulacije za mesne zajednice "Prozivka" i "Bajmok".

Odbornici su usvojili i odluku da ovogodišnje zvanje "Počasni građanin" pripadne književnom istoričaru, leksikografu i piscu iz Zagreba Anti Sekuliću i estradnom umetniku Zvonku Bogdanu.

 

Izvor: Mondo
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2933
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.