Komentara: 6
Pregleda: 1180

Suzbijanje komaraca sa zemlje ponoviće se od 4. do 8. avgusta

02.08.2022. u 15:57h
Izvor: Subotica.com
Novi tretman suzbijanja odraslih komaraca, ovaj put sa zemlje, biće sproveden, na teritoriji Subotice i prigradskih naselja, od 4. do 8. avgusta.
Suzbijanje komaraca sa zemlje ponoviće se od 4. do 8. avgusta

Kombinovani tretman odraslih komaraca izvršiće se u periodu od 18 do 23 čsaa prvog dana u okviru navedenog termina sa povoljnim meteorološkim uslovima, u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura. 

Tretman sa zemlje vršiće se preparatima koji su toksični za pčele (deltametrin), pa se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 kilometara od mesta sprovođenja tretmana. Dejstvo preparata traje 3 dana. 

Tretman sa zemlje biće realizovan u mesnim zajednicama Ker, Aleksandrovo, Dudova šuma,  Centar 1, Centar 2, Centar 3, Prozivka, Bajnat, Novi grad, Kertvaroš, Mali Radanovac, Željezničko naselje, kao i prigradskim naseljima Palić, Hajdukovo, Šupljak i Bački Vinogradi

Mape sa lokacijama na kojima će se vršiti tretman dostupne su na sajtu oris.rs. Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 025/515-50-55.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 1180
Povezane teme

zaprašivanje komaraca

suzbijanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.