• Pregleda: 7062

Sutra sednica vlada Srbije i Mađarske, ne očekuje se veća gužva u saobraćaju

U ponedeljak u hotelu Galerija, održaće se zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske. Zbog posete visokih zvaničnika biće pojačane mere bezbednosti, a one će se posebno osetiti u saobraćaju, iako nadležni kažu da ne očekuju veće gužve.
Sutra sednica vlada Srbije i Mađarske, ne očekuje se veća gužva u saobraćaju

Privode se kraju pripreme za sutrašnji sastanak političara Srbije i Mađarske, na najvišem nivou. Hotel Galerija sutra će biti domaćin 5. susreta vlada dveju susedskih država, koji će obeležiti i potpisivanje brojnih međudržavnih sporazuma.

Kako je ranije najavljeno, zajednička sednica, kojoj će pored premijera prisustvovati i ministri obe vlade, počeće u 9:30 časova razgovorima predsednika vlade, zatim slede bilateralni sastanci ministara dveju vlada, plenarna sednica, dok je nešto posle 12 časova najavljeno protokolarno potpisivanje sporazuma između dve vlade.

Predsednik Saveza vojvođanskh Mađara i predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, tokom jutrošnjeg gostovanja na Subotičkom mađarskom radiju govorio je o zajedničkoj sednici. On je tom prilikom istakao da će sutra biti potpisano više od deset sporazuma.

- Postoji realna šansa da se potpiše i pripremljen sporazum o obnovi pruge Segedin-Subotica, ima još nacrta po pitanju rečnog saobraćaja po Tisi, brizi o vojnom groblju, priznavanju diploma i sličnim temama. Stoga želim da istaknem da će se veliki broj nacrta iz mnogih sfera staviti na stolove dveju vlada, za koje mislim da će biti potpisani - rekao je Pastor.

Ministar za inovacije u Vladi Mađarske, Laslo Palkovič, u još u martu je najavio da će na ovom sastanku biti potpisani sporazumi o saradnji u oblasti ekonomskog razvoja, sporazum o razvoju istraživanja, inovacija, razvoju tehnologije i više sporazuma o saobraćaju.

Još tokom današnjeg dana bilo je primetno da su u toku obimne pripremne aktivnosti koje, pored obezbeđivanja same lokacije i pravaca kojima će se delagacije kretati, podrazumevaju i ograđivanje parking prostora, postavljanje barijera i slično, dok je prethodnih dana komunalno preduzeće zaduženo za higijenu spremalo grad za doček na najvišem nivou.

Kako saznajemo iz odeljenja Saobraćajne policije, potpuna obustava saobraćaja tokom trajanja posete biće u ulicama oko hotela Galerija, odnosno ulice Vuka Karadžića deo prema Pančevačkoj, Pančevačka i Matije Korvina - pravac prema Zmaj Jovinoj, dok će Vase Stajića biti prohodna.

Policija moli građane, pre svega vozače, za razumevanje i upućuje da slede uputstva službenih lica koja će regulisati saobraćaj u skladu sa organizacijom posete visokih delegacija.

Za očekivati je da tokom dolaska i odlaska dveju delagacija bude sukcesivnog zatvaranja ulica, ali nadležni ne očekuju da će se zbog toga stvarati veće gužve. Nezvanično, boravak delegacija u Subotici tokom sutrašnjeg dana planiran je u periodu od 8 do 14 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
NASMEJANI Odgovori
Pustite obican narod da normalno zivi i funkcionise a vi se politicari sastajte lepo privatno kuci kod nekoga od vas,jer svakako od tih vasih "velikih" sastanaka narod nikada nije ni osetio neki boljitak,cak naprotiv.
Овца за шишање
Не видиш бољитак?! Ћути, фашисто!
Hitler Odgovori
Najjaca stvar... Pojacano spremanje grada!!?!? Zar ne bi trebalo da se stalno sprema???
Овца за шишање Odgovori
Пастир

Пажња, пажња, објављујем стаду:
дочекајмо сутра мађарску Владу!

Целог сутрашњег дана
пастир ће бити Брнабић Ана!

Сутра ће она фрулицу да свира
по нотама главнога пастира!

Немој да се неко брзо разочара
нема бољег од главног овчара!
SU Odgovori
Samo neka se dogovaraju i potpisuju. Biće bolje i Subotičanima a i celoj Srbiji. Strpimo se malo za par sati gužve.Subotica je moderan grad a Galerija je pravo mesto za to.
SUBOTICANIN Odgovori
subotica=madjarska=evropska unija=izbavi nas, konacno, orbane iz srbije!
Ccc
Jedino to moze da nas pokrene
Kalesu Odgovori
Subotica je uvek bila gostoprimljiv grad, neka bude i sada. Samo poručujem osobi, koja će koordinirati radom saobraćajne policije, da ulice (koje moraju biti privremeno zatvorene za saobraćaj) ne zatvaraju pola sata, ili više, pre prolaska kolone, kao što je bilo, prilikom jedne posete, pre nekoliko godina. Grad je bio bukvalno "presečen" pravcem Beogradskog i Segedinskog puta (svi policajci su, izgledalo je, dobili istovremeno naređenje za blokadu, i to pola sata pre nailaska kolone na prvu raskrsnicu) i nemoguće je bilo preći s jedne na drugu stranu grada skoro sat vremena. Nisu se tolerisala ni vozila javnih službi. U par kasnijih slučajeva, bila je znatno bolja organizacija.
Lelemud Odgovori
Licimuri.
C Odgovori
Zbog toga su već danas zatvorene ulice?
Majmun Odgovori
,,...dok je prethodnih dana komunalno preduzeće zaduženo za higijenu spremalo grad za doček na najvišem nivou." A zašto se grad ne sprema za nas koji živimo ovde? Strašno. Toliko je grad pun smeća da mi je muka šetati po ulicama. Znači imamo komunalno preduzeće za čišćenje grada. Nisam znala. Godinama samo vetar čisti grad, pa iz jedne ulice oduva smeće u drugu. Inače, jasno je da narod koji živi ovde baca to smeće.
Ja sakupljam smece ispred kuce vec…
Izvini molim te, a ko baca to isto smece koje komunalci trebaju da ciste? Ne pricam o odnosenju smeca iz kontejnera i kanti, vec za smece po ulicama i centru grada. Saka jada od stanovnistva u Subotici zivi u vecoj prljavstini od npr ljudi u milionskom gradu kao sto je Cikago i mnogi drugi. Nije to brale moj zbog komunalaca vec do ljudi. Uhvati se metle i cisti pa onda komentarisi!
Jaca
Bravo! Oni su najgore javno preduzece,grad je prljav i zapušten...baš dobro kažete jedino ga vetar čisti!
W I E N Odgovori
E političari nek vam uzor bude ORBAN VIKTOR!!!
Čovek koji se stvarno razume u politiku, ima svoj stav i zna šta hoće. Nejebe živu silu, to što naumi i uradi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.