Komentara: 31
Pregleda: 10957

Sednica vlade Srbije i Mađarske 15. aprila u Subotici

12.04.2019. u 16:20h
Izvor: Subotica.com
Zajednička sednica vlada Republike Srbije i Mađarske biće održana u ponedeljak, 15. aprila, u hotelu Galleria. Tom prilikom biće održani razgovori na najvišem nivou, ali i potpisani brojni sporazumi.
Sednica vlade Srbije i Mađarske 15. aprila u Subotici

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u sredu u posetu delegaciju Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u Parlamentu Mađarske na čelu sa Laslo Nađem. U razgovoru je konstatovano da se bilateralni odnosi Srbije i Mađarske nalaze na istorijskom maksimumu i da dostižu nivo strateškog partnerstva. Ova poseta je bila uvertira pred zajedničku sednicu sa našim severnim susedima, u ponedeljak.

Kako je rečeno prilikom susreta u Beogradu, Vlada Mađarske maksimalno podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, smatra da je Srbiji mesto u Evropi i da je Srbija stub stabilnosti i mira Zapadnog Balkana, poručio je Nađ i ukazao je na spremnost Mađarske da sa Srbijom podeli pozitivna iskustva, ali i sve prepreke sa kojima se i sama suočavala tokom procesa pristupanja EU, kako bi Srbija lakše i brže pristupila ovoj zajednici.

Obostrano je potvrđeno da će se uzlazni trend bilateralnih odnosa nastaviti održavanjem pete zajedničke sednice Vlade Srbije i Vlade Mađarske u Subotici 15. aprila ove godine, kao i uzajamne posete parlamentaraca kojima se produbljuje međuparlamentarna saradnja.

Susret u Subotici, u hotelu Galleria, počeće razgovorima premijera Srbije i Mađarske, Ane Brnabić i Viktora Orbana, zatim slede bilateralni sastanci ministara dveju vlada, plenarna sednica, dok je nešto posle 12 časova najavljeno protokolarno potpisivanje sporazuma između dve vlade.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 10957

Povezana vest

Povezane teme

viktor orban

ana brnabić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.