Komentara: 8
Pregleda: 2942

Sutra sednica Skupštine, među 50 tačaka na dnevnom redu komunalna milicija i Apoteka Subotica

26.02.2020. u 13:54h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada, na sutrašnjoj 27. sednici, razmatraće se 50 tačaka dnevnog reda među kojima su programi poslovanja javnih i javnih komunalnih preduzeća, komunalnoj miliciji, javno-privatno partnerstvo u poslovanju Apoteke Subotica...
Sutra sednica Skupštine, među 50 tačaka na dnevnom redu komunalna milicija i Apoteka Subotica

Odbornici Skupštine grada diskutovaće o Odluci za pokretanje postupka za realizaciju javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za finansiranje, revitalizaciju, upravljanje i obavljanje farmaceutske delatnosti u gradu Subotica u kome ZU "Apoteka Subotica" trenutno obavlja farmaceutsku delatnost. Naime, postupak za sprovođenje JPP sprovodi se radi očuvanja 101 radnog mesta, ostvarivanje javnih ciljeva i obima pružanja usluga.

- U okviru ograničenih sredstava kojima raspolaže sistem apoteka kojima upravlja Zdravstvena ustanova Apoteka Subotice obezbeđuje značajan, ali potencijalno na srednji rok, nedovoljan nivo usluga na teritoriji za koju je osnovana i za mrežu kojom upravlja.  Sistem apoteka u javnom vlasništvu na teritoriji Republike Srbije, uključujući teritoriju Grada Subotica, suočava se sa izvesnim brojem izazova kojima će ZU i Grad Subotica, kao njen osnivač, morati da se suoče u godinama koje dolaze – navodi se u obrazloženju odluke. - Najveći među izazovima je nekonkurentnost apoteka u javnom vlasništvu u odnosu na veliki broj apoteka u privatnom vlasništvu, kao i određeni nivo neizmirenih obaveza koji ima potencijal da ugrozi likvidnost apoteka u javnom vlasništvu uz pad u ostvarenom godišnjem prometu.  Apoteke Subotica nisu do kraja u mogućnosti, zbog brojnih ograničenja koja su vezana za njihov status „državne apoteke“, da tržišno razvijaju svoju delatnost, da očuvaju u potpunosti mrežu apoteka, naročito u manjim mestima.

Na zasedanju će biti reči i o komunalnoj miliciji, službi koja će brinuti o komunalnom redu u našem radu. U suštini, dosadašnja komunalna policija promeniće naziv u „milicija“ a dodaće joj se još novih ovlašćenja. Naime, Zakonom o policiji propisano je da samo pripadnici MUP-a i Ministarstva odbrane mogu nositi naziv policija, dok sve ostale službe moraju da prilagode naziv. Pored novih obeležja, komunalni milicioner će, između ostalog, moći i da zaustavi vozilo koje krši komunalni red, da po nalogu načelnika obavlje posao u civilu i tako na primer kontroliše usluge divljih taksista ili prodaju van propisanog mesta, a dobiće i palicu za zaustavljanje i biber sprej...

Kako je dugogodišnji lokalni ombudsman Zlatko Marosiuk otišao u penziju, gradski parlament razmatraće odluku da se na njegovo mesto postavi Erika Tot Salai.

Prenos 27. skupštinskog zasedanja u aktuelnom sazivu možete pratiti sutra od 9 časova putem našeg sajta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2942
Povezane teme

apoteka subotica

Zlatko Marosiuk

komunalna milicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.