Komentara: 6
Pregleda: 3039

Sutra se završava grejna sezona u Subotici

15.04.2015. u 23:32h
Izvor: RTV City
Imajući u vidu povoljne vremenske prilike, grejna sezona u Subotici sutra se i zvanično završava. Iako je zima bila nešto blaža od uobičajene, u Toplani su zadovoljni kako je grejna sezona protekla, ali samo u tehničkom smislu. U onom drugom, finansijskom, koji su obeležili novi način obračuna utrošene toplotne energije, i niska naplata, ipak nisu, ali očekuju da će naredna grejna sezona doneti jasnije, i na kraju krajeva ustaljene procedure po kojima se zasniva novi način obračuna utroška toplotne energije.
Sutra se završava grejna sezona u Subotici

Gostujući u Jutarnjem programu City televizije, glavni inženjer u JKP „Subotička Toplana“ Jene Dukai kaže da je proteklu grejnu sezonu obeležio novi način obračuna utrošene toplotne energije koji je kod potrošača izazvao negodovanje. Takođe, ni naplata potraživanja nije ostvarena u celosti, već negde oko 80 odsto, što spada u red prosečnih naplata dugovanja.

Novi način obračuna kojim je fiksni i varijabilni deo računa spojen u jedno i plaća se samo tokom grejne sezone, potrošačima je uštedeo deo kućnog budžeta bar tokom letnjih meseci, što se ne odnosi na one koji su koristili mogućnosti odloženog plaćanja.

Tokom grejne sezone 2014/2015 od energenata se najviše koristio prirodni gas, dok zalihe ostalih goriva nisu potrošene, čemu su doprinele nešto povoljnije vremenske prilike od uobičajenih. Ipak, u Toplani se već pripremaju za 15. oktobar, kada se očekuje početak grejne sezone. U toku su radovi na rekonstrukciji postrojenja.

Narednu grejnu sezonu Toplana će dočekati sa istim brojem korisnika, odnosno neće se raditi na proširenju toplovodne mreže, jer za to ne postoje ni urbanistički uslovi. Građanima se savetuje da naredni period iskoriste kako bi ukoliko je neophodno, u svojim domovima izvršili remont grejnih instalacija.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 3039

Povezana vest

Povezane teme

subotička toplana

grejanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.