• Pregleda: 3902

Sutra se održava Vašar zimnice

Tradicionalno, poslednje subote u oktobru, na Kvantaškoj pijaci u ulici Mirka Bogovića sutra će biti održan Vašar zimnice.
Sutra se održava Vašar zimnice

U organizaciji JKP „Subotičke pijace“, Vašar zimnice biće održan po 14. put, a naši sugrađani imaće mogućnost da po povoljnijim cenama kupe voće i povrće, a oni koji još uvek nisu pripremili zimnicu moći će da kupe sve ono što im je neophodno kako bi se spremno dočekali zimu.

Biće to prilika i da se okupi veliki broj poljoprivrednih proizvođača koji će ponuditi svoje proizvode.

Gostujući u jutarnjem programu City televizije Ilinka Vukoja, vršilac dužnosti direktora JKP „Subotičke pijace“ istakla je da je posećenost vašaru svake godine odlična, te da su u ovom preduzeću veoma zadovoljni načinom na koji funkcioniše Vašar zimnice.

Izvor: RTV City

povezane teme

3
Cummiball Odgovori
Mišljenja sam da bi puno bolja lokacija za održavanje ovog Vašara zimnice bila na trgu ispred Gradske kuće oko sunčanog sata.
Svakako smo već navikli da se tamo održavaju razno-razni vašari i sajmovi.
MG Odgovori
A kakva je razlika između tzv Vašara zimnice, i, redovne subote na kvantašu ?
Cummiball Odgovori
@MG
"A kakva je razlika između tzv Vašara zimnice, i, redovne subote na kvantašu ?"

Po meni, u stvarnosti neke velike razlike nema.
Jedino je MOŽDA razlika u tome što je KOLIČINA donesene robe na pijacu nešto veća, a proizvođači ili prodavci se nadaju VEĆIM cenama za svoje prodate proizvode, jer oni predpostavljaju da će kupci sada zbog najavljenog vašara da navale da kupuju, pa će zbog povećane potražnje cene biti puno bolje po njih.
U glavama kupaca se u isto vreme dešava nešto sasvim suprotno: oni misle da će zbog povećane količine robe , tj. ponude, da cene proizvoda budu manje, pa veruju da će jeftinije da kupe poljoprivredne proizvode.
A u stvarnosti baš i nije sve tako. No, u svakom slučaju, cilj bi trebao da bude taj da se stanovništvo snabde zimnicom, da ostave zimnicu u svoje podrume i ostale prostorije namenjene za skladištenje zimnice.
Nekada nije bilo tržnih centara gde bi čovek mogao i zimi da kupuje ove proizvode.
Dolaskom hladnih zimskih dana, gde su temperature ispod nule, ni pijace nisu radile, pa je svako imao za zimu samo ono što je pripremio sebi i skladištio.
Ova navika je još i dan-danas ostala kod mnogih stanovnika a još će tako i ostati jedno vreme.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.