Komentara: 3
Pregleda: 1995

Sutra počinje isplata subvencija hotelijerima, pomoć će dobiti 314 objekata

14.10.2020. u 17:47h
Izvor: Subotica.com
Sutra počinje isplata subvencija hotelijerima, pomoć će dobiti 314 objekata

Ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je da sutra počinje isplata subvencija hotelijerima u iznosu od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra u dinarskoj protivrednosti po smeštajnoj jedinici.

- Procedura je jako brza i jednostavna, a hotelijeri već od prošle nedelje otvaraju namenske dinarske podračune u Upravi za trezor u svojim filijalama. Podsećamo ih da imaju rok do ponedeljka, 19. oktobra, da otvore pomenute podračune. U skladu sa tim, sutra počinje i isplata, a u toku sutrašnjeg dana biće isplaćene subvencije za 84 hotela, u iznosu od 338,6 miliona dinara. U narednim danima sledi i ostatak uplata - rekao je Mali.

Subvencije su odobrene za 314 hotelskih objekata, koji zapošljavaju skoro 10.000 ljudi, a kako je objašnjeno u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije koronavirusa.

- Iz razgovora sa gradskim hotelijerima shvatili smo da će im ova podrška značiti i da je stigla baš u pravi čas jer su u suprotnom razmišljali o otpuštanju zaposlenih i zatvaranju hotela. Uz ovu podršku većina njih će uspeti da zaokruži poslovnu godinu i da delimično pokrije svoje troškove -  dodao je ministar Mali.

Za subvencije hotelijerima iz budžeta R. Srbije je izdvojeno ukupno 1,24 milijarde dinara.

U našem gradu ima više desetina hotela i smeštaja koji su, kao i ostatak Srbije, osetili posledice epidemije, i kojima će ovakva pomoć dobro doći da premoste težak period koji je, između ostalih, pogodio ugostitelje hotelijere i hotelijere.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1995
Povezane teme

subvencije

hotelski smeštaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.