Komentara: 4
Pregleda: 3883

Sutra počinje isplata minimalaca u okviru mera podrške privredi

06.05.2020. u 16:38h
Izvor: Subotica.com
Sutra će biti uplaćeno približno 32 milijarde dinara za prvi minimalac za 1,055 miliona zaposlenih, saopštio je danas ministar finansija, Siniša Mali.
Sutra počinje isplata minimalaca u okviru mera podrške privredi

Ministar je rekao da će Vlada sutra uplatiti na račun svih preduzeća, koja su izrazila želju da im država pomogne, prvu minimalnu zaradu za sve zaposlene u tim preduzećima, odnosno za 232.000 privrednih subjekata.

On je objasnio da pravo na pomoć države imaju preduzetnici, paušalci, poljoprivrednici, mikro, mala i srednja preduzeća, a uslov je da nisu smanjili broj zaposlenih za više od 10 odsto.

Ministar je naveo da su te firme tražile i da se odloži plaćenje poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 29,5 milijardi dinara, kao i plaćanje poreza na dobit u iznosu od 3,3 milijarde dinara.

Ovo je važan dan jer je Srbija zbog toga što ima dobre finansije u stanju da ispuni dato obećanje i uplati pomoć firmama, istakao je Mali i najavio da će u naredna dva meseca uslediti isplata još dve minimalne zarade.

Ministar je najavio i da se priprema predlog sektorskih mera za grane koje su najviše pogođene. Reč je o turizmu i ugostiteljstvu, transportu i logistici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3883

Povezana vest

Povezane teme

siniša mali

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.