Komentara: 0
Pregleda: 1510

Sutra počinje 59. međunarodna veslačka regata "Vojvodina Open"

02.07.2021. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Predstojećeg vikenda na jezeru Palić održaće se 59. međunarodna veslačka regata "Vojvodina Open". Ovo Otvoreno prvenstvo Vojvodine u veslanju je jedna od najposećenijih veslačkih takmičenja u regionu i najjača veslačka regata u Srbiji.
Sutra počinje 59. međunarodna veslačka regata "Vojvodina Open"

Posle prošlogodišnjeg odsustva inostranih posada zbog situacije sa virusom korona, ove godine, pored najboljih srpskih posada u svim kategorijama, imaćemo priliku da ponovo gledamo i veslačke posade iz susedne Mađarske i Severne Makedonije.

Na 59. Internacionalnoj veslačkoj regati "Vojvodina Open" u naredna dva dana nastupiće ukupno 235 veslačkih posada sa blizu 300 takmičara. Sve kategorije veslača i veslačica od mlađih pionira, preko pionira, kadeta, juniora, seniora i veterana će odmeriti snage u čak 41 veslačkoj discipli, a ovo takmičenje je ujedno izborna i kontrolna regata za juniore i juniorke, kao i kadete i kadetkinje iz Srbije koji će se boriti za ulazak u srpsku veslačku reprezentaciju te je razumljivo što upravo u tim kategorijama ima i najviše prijavljenih takmičarskih posada. Sa brojem prijavljenih posada njima parira pionirska kategorija za koju je ovo takmičenje mesto gde mogu da se trkaju ne samo sa posadama iz svih klubova iz Srbije već i sa posadama iz zemalja regiona.

I u subotu i u nedelju kvalifikacione trke su na programu od 10 do 12 časova, a finalne trke od 14 do 17 časova. Takmičenju će prisustvovati koordinatori Veslačkog saveza Srbije za seniorsku, juniorsku i kadetsku reprezentaciju koji će pratiti trke posada u kojima su članovi ovih reprezentativnih selekcija, kao i potencijalni članovi reprezentacije. Program će na Paliću pratiti i funkcioneri oba Saveza, a sve će se odvijati pod budnim okom sudijske komisije Veslačkog saveza Srbije.

Osim veslačkih saveza Srbije i Vojvodine podršku organizaciji takmičenja dali su Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice, Park-Palić, J.P. Palić-Ludaš, ZOO vrt Palić, Telekom Srbija - MTS, Poslovni inkubator Subotica - BIS, Mony, Crveni krst Subotice, DVD Matica Subotica, Radio klub Subotica "YU7DVW" i Jedriličarski klub "Palić".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1510
Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.