Komentara: 5
Pregleda: 1575

Sutra jedanaesta sednica Skupštine grada

30.06.2021. u 14:24h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada Subotice održaće sutra jedanaestu redovnu sednicu na kojoj će se razmatrati jedanaest tačaka dnevnog reda.
Sutra jedanaesta sednica Skupštine grada

Najvažnije među njima su odluke od dodeli priznanja "Počasni građanin" i "Pro urbe". Kako smo juče pisali, za zvanje "Počasni građanin" predložen je Tomislav Karadžić, a za priznanja "Pro urbe" matematičar svetskog glasa dr Endre Šili, spisateljica i kulturni delatnik Ildiko Lovaš i neformalna grupa "Naše malo je nekome sve".

- Endre Šili je predavač na Oksfordu i član Britanskog kraljevskog naučnog društva, a njegov profesor u Gimnaziji Mihalj Vermeš govorio je da bi on sigurno dobio Nobelovu nagradu da se ona dodeljuje matematičarima. Ildiko Lovaš je kao spisateljica, nekadašnji član Gradskog veća za kulturu MNS, mnogo toga učinila za grad, a njeno ime se vezuje za osnivanje Art bioskopa "Lifka" i pozorišta "Deže Kostolanji". Članice neformalnog udruženja "Naše malo je nekome sve" su za vrlo kratko vreme, volonterski, pomogle velikom broju naših sugrađana koji nisu u mogućnosti da za sebe i svoju porodicu obezbede najosnovnije - obrazložio je predsednik Skupštine grada Balint Pastor. - Sva tri laureata, svako na svoj način, zaslužuje nagradu. Počasni građanin će biti Tomislav Karadžić, preduzetnik i počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, koji je mnogo toga učinio za fudbal u Srbiji. Predloženi kandidati iz oblasti sporta, kulture, nauke, humanitarnog rada govore o tome kakvi smo mi u Subotici.

Sutra jedanaesta sednica Skupštine grada

Uz ove ključne tačke, odbornici će razmatrati i izmenjene programe dva javna preduzeća, kao i izmenu Poslovnika Skupštine grada, koji će se usaglasiti sa uvođenjem bunjevačkog jezika.

Prenos iz svečanog doma Gradske kuće možete da pratite u četvrtak od 9 časova na našem sajtu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1575

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

počasni građanin

pro urbe

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.