Komentara: 4
Pregleda: 4364

Sutra isplata jednokratne novčane pomoći zaposlenima u zdravstvu, dobiće je i nemedicinsko osoblje

19.11.2020. u 17:14h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo finansija saopštilo je da će sutra biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu, i da je za te svrhe iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.
Sutra isplata jednokratne novčane pomoći zaposlenima u zdravstvu, dobiće je i nemedicinsko osoblje

Po rečima ministra  finansija, Siniše Malog, ovu jednokratnu pomoć od države dobiće svi zdravstveni radnici i to oni koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u policiji kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta.

- Novac će dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu,  jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna. Pomoć će dobiti radici u zdravstvu, od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla - objašnjava ministar Mali. - Jednokratnu novčanu pomoć će dobiti medicinski radnici kako u kovid, tako i u nekovid režimu.

Siniša Mali je podsetio da su plate zaposlenih u zdravstvu samo u poslednjih godinu dana povećane oko 30 procenata, što je u uslovima krize, gotovo nezamislivo.

- Prošle godine u novembru smo povećali plate medicinskih sestara za 15 odsto, a lekarima za 10 procenata. Zatim su aprilu ove godine dobili povećanje od deset procenata i sada će od 1. januara dobiti povećanje za još pet procenata - podsetio je ministar i dodao da je svestan činjenice da su bitni ne samo materijalni status već i opšti uslovi rada u bolnicama, ali da se posebno ove godine uložilo mnogo i u bolju opremljenost medicinskih radnika i moderniju infrastrukturu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4364

Povezana vest

Povezane teme

zdravstveni radnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.