Komentara: 8
Pregleda: 1847

Sutra 34. sednica Skupštine grada

05.04.2023. u 13:15h
Izvor: Subotica.com
Sutra 34. sednica Skupštine grada

Na sutrašnjoj 34. sednici Skupštine grada odlučivaće se o 17 tačaka dnevnog među kojima su izrada Plana detaljne regulacije centralnog dela prostora Banja Palić i Plan generalne regulacije za Novi Žednik.

- Prva tačka je vrlo značajna,  iako se radi samo o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije, jer je reč o samom centru, odnosno turističkom delu Palića. Radovi na Akva parku teku predviđenom dinamikom, vidi se svetlo na kraju tunela i nadam se da će biti završeno onako kako je bilo obećano. Prethodnih dana su prethodnih dana sađena su stabla u Velikom parku na Paliću a u toku je i uređivanje Vikend naselja.  Sve to doprinosi tome da Palić izgleda onako kako jedna turistička destinacija od regionalnog značaja treba da izgleda – ističe Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. - Sada stvaramo pravni okvir za sređivanje tog dela Palića, u narednih 12 meseci izradiće se PDR, koji će na taj prostor gledati kao ona jedinstvenu kulturno-istorijsko celinu. To znači da ćemo sačuvati sve ono što treba da se sačuva na Paliću, a sa druge strane,  Vikend naselje ćemo urediti i biće predviđeni novi sadržaju turističkom delu. Palić treba da bude jedno moderno letovalište gde se čuva tradicija i sve ono što vredi se unapređuje i dopunjuje.

Sutra 34. sednica Skupštine gradaŠto se tiče Plana generalne regulacije naselja Novi Žednik, on će doneti usklađivanje sa Prostornim planom područja posebne namene infrastrukturnog koridora železničke pruge Beograd – Subotica – državna granica (Kelebija), smanjenje građevinskog područja u cilju racionalnog korišćenja građevinskog zemljišta kao i očuvanja poljoprivrednog zemljišta- utvrđivanje nove granice građevinskog područja, kao i redefinisanje planiranih namena i pravila građenja (prvenstveno za radne zone) radi bolje sprovodljivosti i ekonomske opravdanosti planskog rešenja.

- Podećam da se proširuje poslovanje Slobodne zone u Subotici sa privrednim društvima iz Sente, što je izrazito bitno i za Suboticu i za Sentu, za privredne kapacitete, konkurentnost privrede i stvaranje novih radnih mesta. Skupština grada će odraditi svoj deo posla a konačnu odluku će doneti Vlada Republike Srbije koja treba da da saglasnost – dodaje Pastor.

Skupština grada će razmatrati i godišnji izveštaj lokalnog ombudsmana za 2022 godinu kao i izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva, kao i nekoliko kadrovskih rešenja.

Prenos iz Velike većnice možete da pratite na našem sajtu ili na RTV Yueco od 9 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 1847
Povezane teme

Skupština grada Subotice

balint pastor

predsednik skupštine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.