Komentara: 16
Pregleda: 1854

Sutra 32. sednica Skupštine grada

01.02.2023. u 12:19h
Izvor: Subotica.com
Sutra 32. sednica Skupštine grada

Na sutrašnjoj, 32. sednici Skupštine grada biće ukupno 16 tačaka, među kojima su odluka o Lokalnom akcinom planu zapošljavanja, Program korišćenja sredstava Fonda zaštite životne sredine, kao i dopuna PDR za izgradnju solarne elektrane.

- Po Lokalnom akcionom planu zapošljavanja lokalna samouprava obezbeđuje ukupno deset miliona dinara, a pored toga će se konkurisati kod Nacionalne službe za zapošljavanje, koja će obezbediti  isto toliko sredstva za zapošljavanje teško zapošljivih kategorija stanovništva, samozapošljavanje i zapošljavanje u okviru programa javnih radova.  Zahvaljujući ovom programu će se obezbediti radno mesto ili radno angažovanje za 61 našeg sugradjanina – objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. – U programu Fonda za zaštitu životne sredine za 2023.godinu biće niz aktivnosti poput monitoringa zaštite prirode, upravljanje ostalim vrstama otpada, rad Regionalne deponije kao i nabavka tipskih posuda za odlaganje otpada za sve ove na mene. Za sve ove ciljeve u Fondu za zaštitu životne sredine ukupno 178. 2 miliona dinara, što je više od prošlogodišnjeg iznosa kada je potrošeno 147.8 miliona dinara.  Ove godine ćemo izdvojiti značajna sredstva značajnija sestra za ekologiju i konkursi će uskoro biti raspisani.

Sutra 32. sednica Skupštine grada

Pored toga usvojiće se izveštaji kao i finansijski planovi gradskih fondova i fondacija.

- Kao što znate, na prošlo sednici u januaru smo usvojili programe poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća, kao i društva sa ograničenom odgovornošću čiji je osnivač Grad Subotica,  a na ovoj ćemo to učiniti i za fondove i fondacije. Tako da ćemo i ovaj deo posla zaokružiti – dodao je Pastor.

Prenos iz svečanog doma Gradske kuće možete da pratite od 9 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 1854

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.