• Pregleda: 4824

SuTeam obezbedio donaciju sportske opreme za četiri osnovne škole u Subotici

Uduženje građana SuTeam zajedno sa Holandskom fondacijom za razvoj sporta obezbedilo je gimnastičarsku opremu za fiskulturne sale četiri osnovne škole u Subotici.
SuTeam obezbedio donaciju sportske opreme za četiri osnovne škole u Subotici

Opremljenost osnovnih škola nije na zavidnom nivou u čega su se lično uverili i članovi SuTeam-a, koji kroz projekte sa Holandskim fondacijama imaju za cilj obezbeđivanje što većeg količine opreme kako bi naši osnovci imali uslove za pravilan fizički razvoj.

Na spisku  obezbeđene opreme koja je pre nepunih mesec dana stigla u Suboticu nalaze se  brojne švedske klupe, švedski sanduci, velike i male strunjače, konji sa hvataljkama, kozlići, odskočne daske i drugo, a donaciju su dobile osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", "Đuro Salaj", "Ivan Milutinović" i "Žarko Zrenjanin".

Oprema je već podeljena školama, rekao je Srđan Dakić, jedan od osnivača SuTeam-a i profesor fizičkog vaspitanja u Tehičkoj školi u Subotici.

- "Oprema je stigla pre oko mesec dana i podeljena je školama. Pored te četiri osnovne škole opremu je dobilo Udruženje za pomoć osobama s autizmom, Gimnastičko društvo "Partizan" iz Subotice, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu i Sokolsko udruženje, Beograd, koje ima više gimnastičkih klubova na području Beograda. Nadam se da ćemo ubuduće naići na veće razumevanje škola i da će one poslati zahteve u nekim našim narednim akcijama. Takođe, očekujemo i da nam Grad izađe u susret i pomogne oko prevoza ove opreme", rekao je Dakić i dodao da bi ovakvim donacijama sve škole mogle upotpuniti svoje potrebe rekvizitima i sportskom opremom.

UG "SuTeam" osnovano je pre 6 godina, članovi ovog udruženja, diplomirani stručnjaci iz oblasti fizičkog vaspitanja su edukovali veliki broj dece kroz sekcije za sport, a trenutno rade sa oko 120 mališana. Pored škole sporta koja je aktivna, rukovodstvo udruženja svojim polaznicima omogućava da nakon završetka školovanja upišu njihovu akademiju u oblasti fudbala i odbojke.

SuTeam trenutno broji oko 120-oro dece, a za pet godina rada prošlo je mnogo više dece, rekao je profesor fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" i član SuTeam-a Siniša Repija.

"Delovanje SuTeam-a se odvija u dva glavna pravca – jedan je škola sporta, gde radimo s decom predškolske dobi od 3 do 7 godina i to u četiri nivoa škole sporta. Oni najmlađi su nulti stepen a stariji su, prema uzrastu, u prvom, drugom ili trećem stepenu. Drugi pravac delovanja naše organizacije se odnosi na decu koja izađu iz predškolskog uzrasta. Oni tada postaju članovi naše akademije, a mi im nudimo mogućnost da ostanu članovi SuTeam-a i bave se fudbalom ili odbojkom ili ih usmeravamo na neke druge sportove. Mi se bavimo obukom dece, razvijamo ih psihofizički i koristimo situaciju koja danas nije povoljna za našu decu, a to je slabo kretanje i minimalno bavljenje sportom. Deca su najviše pred ekranima, bilo televizijskim ili računarskim. Pokušavamo razviti njihovu opštu motoriku, njihove lične karakteristike, kako bi u svojoj sedmoj godini života bili sposobni pronaći sebe u nekom od sportova i sami se opredeliti. To je jedan zajednički cilj svih nas".

Izvor: RTV City

povezane teme

8
nik Odgovori
sve najbolje za SUTEAM!
stip Odgovori
Vjeko je podigao sport koji su drugu urusili pre njega u gradu!
palicanin Odgovori
@stip
haha
Li Odgovori
Nema ovo nikakve veze sa Vjekom, zasluzni su iskljucivo momci iz Su Team-a. Gore navedeni je u svakom loncu zaprska...los maneken...trn u oku....zulj na nozi...
poslanik Odgovori
LI

- Svaka Ti čast za komentar, a ja bih još dodao : Kao MARGARIN u sve se MEŠA. I u Omladinski festival i kulturne manifestacije i likovne susrete, izložbe, a o turizmu da ne pričamo tu je expert. Da li je moguće da se tek sad ispilio iz Maglaijevog krila, jer očigledno ga on gura, podržava i štiti. Bolje da sve gore nevedene institucije i fondacije zatvore svoja vrata i raspuste se, a da Vjeko i njegova saradnica sve ono preuzmu na sebe, jer Bože moj, jedan je Vjeko. U sve se razume, [*...*]
jaca Odgovori
Su Tim obezbedio donaciju. Tacno tako. I trazili su da se resor za sport i omladinu grada ukljuci u ovu akciju i odbili su ih. Bio je plan da se jos za 10 skola obezbedi oprema ali posto nisu dobili pomoc samo su ove 4 uradili sami momci iz Su tima. A sad se kitite njihovim uspehom. Sram vas bilo !
azilj Odgovori
Vjekoslav svaka cast a ovima koji brbljaju nek LAJU SAMO. KEROVI LAJU DOK KOLO VODI KARAVANI.
Li Odgovori
O AZILJ....sunce malo...nek s' ti nama ziv i zdrav...kakav takav
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.