Komentara: 0
Pregleda: 1456

Susret secesijskih gradova

28.05.2013. u 13:01h
Izvor: RTV Yueco
Predsednica Skupštine grada Marija Kern Šolja i kustos Gradskog muzeja Olga Kovačev Ninkov, predstavile su Suboticu na susretu secesijskih gradova u gradu Gedele, kod Budimpešte.
Susret secesijskih gradova

Grad Gedele je 2013. godinu proglasio godinom secesije, i tim povodom je organizovao ovaj susret, na kojem su osim domaćina i Subotice svoje secesijske vrednosti predstavili Kečkemet, Kapošvar, Marošvašarhelj.

Ovom prilikom javne ličnosti su izveštavale o tome kako rukovodstvo grada štiti spomenike kulture i predmete secesije. Konferencija je bila prilika za predstavljanje i za dalje produbljivanje odnosa. Dogovoreno je da će na jednom od sledećih susreta biti proširen broj gradova učesnika, i da će predstavnici gradova lično posetiti jedni druge.

Gedele i Subotica su inicirali organizovanje izložbi, na kojima bi umetnici dva grada imali prilike da predstave svoje radove.

Susret secesijskih gradova

Foto: SuMedija

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1456
Povezane teme

secesija

marija kern šolja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.