Komentara: 0
Pregleda: 4790

Susret oldtajmer vozila za vikend u Čantaviru i Subotici

30.05.2019. u 15:37h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni susret i reli oldtajmer vozila, koji će se održati za vikend u Čantaviru i Subotici, ove godine okupiće oko 130 učesnika iz Srbije i zemalja regiona, dok će sugrađani imati priliku da vide 62 jedinstvena oldtajmer vozila.
Susret oldtajmer vozila za vikend u Čantaviru i Subotici

Ovogodišnji susret i reli oldtajmer vozila održava se po deveti put, a organizatori manifestacije kažu da su iznenađeni povećanim brojem učesnika i vozila, kao i onih koji će po prvi put doći u Suboticu.

- Prvi put nam dolazi deset vozila iz Slovačke, a zanimljivo je da su to sve pravi oldtajmer vozači, koji dolaze u paru, dakle vozač i suvozač. Takođe, imaju i interesantna vozila, među kojima je kadilak iz 1959. godine koji ima 6.500 kubika i čak 400 konja, što znači da ga verovatno neće voziti iz Slovačke do Subotice, jer troši preko 30 litara na 100 kilometara. Biće dva-tri mercedes kupea, a dolazi nam i vozilo koje nazivamo volga iz 1968. godine koje do sada nismo imali prilike da vidimo. U pitanju su kopije američkih automobila koje su Rusi u to vreme radili, a takođe ćemo imati i fijat spajder iz 1972. godine - najavio je Teufik Isaković, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica.

Susret oldtajmer vozila za vikend u Čantaviru i Subotici

Susret će obogatiti još jedna novina, a to su oldtajmer bajkeri iz Zamoka koji dolaze u Suboticu sa šest posada i motociklima iz pedesetih i šezdesetih godina.

- Odmah su mi naglasili da dolaze na točkovima, odnosno da motocikle neće dovoziti na trejlerima, već će ih voziti. Oni će predstaviti jedan broj bmw motocikala od 1961. do 1972. godine, kao i nekoliko cindapa iz 1953. godine - dodao je Isaković.

Pored učesnika iz Slovačke kojih će biti oko 20, najveći broj dolazi iz Slovenije i Hrvatske, po 40 učesnika, dok se iz Mađarske očekuje dolazak osam učesnika, a iz Makedonije i Srbije po šest učesnika. Sve njih ugostiće u petak uveče domaćin manifestacije, a prva izložba oldtajmer vozila biće u subotu, 1. juna, na Gradskom trgu u Čantaviru, od 10 do 13 časova. Istog dana, od 18 do 20 časova, vozila će biti postavljena na pešačkoj promenadi na Prozivci, koju će pratiti zanimljiv muzički program.

Centralna izložba oldtajmer vozila biće u nedelju, 2. juna, ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću, od 10 do 13 časova, kada će učesnicima biti uručena priznanja i plakete, čime će se susret i završiti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4790
Povezane teme

oldtajmeri

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

susret oldtajmera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.