Komentara: 4
Pregleda: 8969

Summer3p festival proslavlja jubilej: koncert, monografija, izložbe, radionice, žurke

16.04.2015. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Summer3p festival proslaviće 10 godina postojanja raznovrsnim i veoma zanimljivim programom koji će održati 18. i 25. aprila.
Summer3p festival proslavlja jubilej: koncert, monografija, izložbe, radionice, žurke

Trinaesti po redu festival Summer3p održaće se od 23. do 26. jula na prostoru termalnog bazena, auto kampa i muškog štranda kraj jezera Palić.

Festival je pokrenut 2003. godine sa osnovnim ciljem da animira omladinu Subotice i ponudi drugačiji i viši standard zabave. Održava se svake godine u drugoj polovini jula meseca i do sada ga je posetilo blizu 100.000 ljudi. Organizator se trudi da svake godine predstavi svetske trendove iz domena zabave, sporta, muzike i ukaže da sveprisutni kič i šund guši kreativnost i raznovrsnost.

Kao što već pisali u nekoliko navrata, dve fotografije sa Summer3p festivala 2009. godine ušle su u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award. UK Festival Awards je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju). Summer3p se tada našao u društvu najpoznatijih evropskih festivala kao jedini festival iz Srbije i regiona.

Summer3p festival proslavlja jubilej: koncert, monografija, izložbe, radionice, žurke

O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala govori u prilog i to da je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian na svom sajtu dao pregled od osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama. Pod nazivom Summer3p: Serbian SPA predstavljen je i Summer3p kao festival elektronske muzike u kojoj možete uživati iz udobnosti „gigantskog džakuzija“.

Summer3p festival proslavlja jubilej: koncert, monografija, izložbe, radionice, žurke

Ovo je još jedno priznanje za zanimljiv koncept Summer3p festivala, ali i za veliki entuzijazam koji organizatori, NVO AŠC, svake godine ulažu da bi napravili jedan od najboljih festivala u ovom delu Evrope.

Summer3p festival – Dan otvorenih vrata

U subotičkom Omladinskom klubu ”Skladište” u subotu, 18. aprila, od  17 do 22h "Dan otvorenih vrata". Ulaz je slobodan.

Program počinje od 17 časova likovnom radionicom Emila Kadirića, akademskog slikara iz Subotice. Svi koji dođu moći će da se priključe i ostave svoj trag na platnu. Emil Kadirić vodi likovnu radionicu na Summer3p festivalu već 10 godina; zatim sledi TNG Art radionica koja podrazumeva posebne tehnike oslikavanja sprejevima: svako ko donese majicu, kapu, košulju..., može da izabere neki od ponuđenih šablona koji će biti preslikan;

U tročasovnom programu biće prikazan izložba radova umetnika Jugoslava Ćuge Sivića iz Subotice, koji sarađuje sa Summer3p festivalom 8 godina. Biće prikazano i foto, video i umetničko nasleđe festivala: atraktivna selekcija foto i video materijala, kao i umetničkih radova, sa prethodnih izdanja Festivala

U subotu će u "Skladištu" biti održana i promocija monografije festivala - osvrt na proteklih 12 godina Festivala u slici i reči na 30 strana. Za specijalnu muzičku selekciju biće zadužen Dj Ascaloon

Koncert: Zvuk ptica (20 časova)

Tri subotičke ekološko angažovane partnerske nevladine organizacije “Riparia”, “Artrust” i “AŠC”, iz potpuno različitih domena delovanja i prakse, ujedinile su se u projektu „Zvuk ptica“, sa ciljem potpune obustave lova na prepelice i grlice, ugrožene vrste ptica, po uzoru na zakonodavstva nekih zemalja članica Evropske unije.

Ovom prilikom predstavljamo najkreativniji segment, improvizovanu muziku inspirisanu zvukovima i oglašavanjem ptica.

Tokom koncerta će i sami učesnici moći da se oprobaju u komponovanju melodija sa zvucima ptica, kroz interaktivni multimedijalni performans. U drugom delu koncerta, biće predstavljena muzka grupe Dharma, subotičkog dueta koji izvodi stilski nedefinisanu improvizativnu muziku inspirisanu unutrašnjim zvukom. Muzika Dharme je kombinacija različitih akustičnih i električnih instrumenata, procesora i loopera. U jednočasovnom koncertnom repertoaru ove grupe, mogu se čuti eksperiment, interaktivna razmena ideja sa osvrtom na jazz, drevne sanskritske mantre, prakse sa zvukom i igra akustike. Čine ga Jasna Jovićević (saksofoni, frule, udaraljke) i Armand Mesaroš (bas). U segmentu Zvuka ptica, priključuje se i Bojan Bojić, a scenografiju je radio Jugoslav Ćuga Sivić.

Spring3P - subota, 25. april

Sedam dana kasnije održaće se na Ženskom štrandu na Paliću muzički događaj Spring3p. Nastupiće sedam istaknutih izvođača savremene subotičke elektronske scene:

  • Kibz & Dfndr (Speed Progress, Atonal)
  • Chrono & Ascaloon (Great Stuff Records, Progressive Passion, iFACE)
  • Timika & Natasha (Fun Pro4, SUFD)
  • Kovee (Freshportmusic, Septime Rec.)

Ulaz je slobodan, a obeležavanje jubileja podržali su Kancelarija za mlade i Fondacija Danilo Kiš

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 8969

Povezano dešavanje

Povezane teme

summer3p

summer3p festival na paliću

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.