Komentara: 2
Pregleda: 2142

Summer3p festival: Dan otvorenih vrata i Postfestum Party

20.11.2015. u 12:29h
Izvor: Subotica.com
Kao i prethodnih, palićki Summer3p festival je i ove godine veoma aktivan tokom jeseni. Ove i sledeće subote održaće se dva atraktivna događaja: „Summer3p festival dan otvorenih vrata - umetnost i nasleđe“ i „Summer3p festival Postfestum Party“.
Summer3p festival: Dan otvorenih vrata i Postfestum Party

U subotu, 21. novembra 2015. godine, u zanimljivom prostoru Klein House - social bar & art gallery (Štrosmajerova 9, Subotica) biće u periodu od 19.00 do 02.00 časa otvorene čak tri izložbe, zatim održana radionica, a sve to uz nastupe DJ-eva.

Satnica:

19.00h – Otvaranje izložbi:

  • Tng Art - radovi nastali na Summer3p festivalu; umetnik Zakar Otto donosi kombinaciju različitih tipova ulične umetnosti – grafita, kao i ''stencil art'' upotrebom šablona;
  • Radionica Art - Jugoslav Ćuga Sivić izložiće skulpture nastale u sklopu radionice reciklaže Summer3p festivala;
  • Foto nasleđe Summer3p festivala

(Izložbe će biti otvorene do 28. novembra 2015. godine u periodu od 16.00 do 20.00 časova.)

19.00–21.00h – Radionica Footprin3p - za uzrast 7 do 17 godina.

Footprint ili Ekološki otisak je indikator kojim merimo uticaj ljudi na planetu Zemlju. Pomoću ekološkog otiskа sаmi možemo izrаčunаvаti sopstvenu potrošnju obnovljivih izvorа, kаko bismo pronаšli što bolje nаčine dа vodimo što održiviji život, navode organizatori. Radionicu vodi Bjanka Čuturilo. 

19.00h – 02.00h: Summer3p festival 2003- 2015, foto i video projekcija

 21.00h – 02.00h: Muzički program, nastupi DJ-eva:

  • Ascaloon
  • Dj Chrono
  • Digress

Summer3p festival: Dan otvorenih vrata i Postfestum Party

Sedam dana kasnije, u subotu, 28. novembra, na Ženskom štrandu kraj jezera Palić, biće održana žurka pod nazivom „Summer3p festival Postfestum Party“ na kojoj će nastupiti pet izvođača savremene elektronske scene iz Beograda i Subotice:

  • Mark Myself (Crossworld Records, iFace)
  • EZZT aka WB39 (Funpro4)
  • KIBZ & DFNDR / Speed Progress, Atonal
  • Ascaloon (Progessive Passion, iFace)

Početak je zakazan za 22 časa, a ulaz je, kao i za događaj sedam dana ranije – SLOBODAN.

Summer3p festival dan otvorenih vrata i postfestum podržali su Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" i Kancelarija za mlade grada Subotice.

Summer3p festival sa ponosom nosi  EFFE etiketu za 2015/2016. godinu i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji, odlučeno je nakon procesa intenzivne evaluacije od strane nacionalnih eksperata i međunarodnog žirija. EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (Evropa za festivale, festivali za Evropu), pokrenut od strane Asocijacije evropskih festivala (European Festivals Association, EFA), je portal namenjen građanima i profesionalcima koji žele da otkriju evropske festivale i da učestvuju na njima.

Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2142
Povezane teme

summer3p

summer3p festival na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.