Komentara: 1
Pregleda: 2063

Subotički tamburaški orkestar najbolji na međunarodnom festivalu u Rumi

07.11.2017. u 14:05h
Izvor: Subotica.com
Subotički tamburaški orkestar osvojio je nagradu "Gran Pri" na 3. međunarodnom festivalu tamburaških orkestara, koji se održao 5. novembra u Rumi.
Subotički tamburaški orkestar najbolji na međunarodnom festivalu u Rumi

U jakoj konkurenciji od sedam tamburaških orkestara i oko 150 tamburaša iz Rume, Pančeva, Banja Luke i orkestra iz Semeljaca (Hrvatska), Subotički tamburaški orkestar je još jednom potvrdio da je ove godine vodeći tamburaški orkestar, jer je na svim takmičenjima osvojio samo prva mesta.

Kako su propozije takmičenja bile stroge, tamburaški orkestri su imali zadatak da izvedu po jednu kompoziciju koja je napisana za tamburaški orkestar, kompoziciju sa vokalnim solistom, narodno kolo i jednu praizvedbu. Pod dirigentskom palicom Marijane Maki, Subotički tamburaški orkestar je u takmičarskom programu izveo kompoziciju Tihomila Vidošića "Oj more duboko", kompoziciju koju je za njih napisao Tihomir Ranogajc "Nokturno", "Vojvođansko kolo br. 1" i kompoziciju Marka Nešića "Biće skoro propast sveta" sa solistom Antom Crnkovićem. 

Subotički tamburaški orkestar najbolji na međunarodnom festivalu u Rumi

Stručni žiri je izvedbe Subotičkog tamburaškog orkestra ocenio sa 97 bodova od 100 mogućih, što je najbolji rezultat od svih sedam orkestara, te je orkestru iz našem grada pripao "Gran Pri", koji se dodeljuje najbolje plasiranom orkestru.

Subotički tamburaški orkestar postoji 41 godinu i broji preko 70 članova. Osim nagrade "Gran pri", ove godine osvojili su prvo mesto i dve specijalne nagrade na takmičenju u Osijeku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2063

Povezana vest

Povezane teme

subotički tamburaški orkestar

takmičenje

gran pri

međunarodni festival tamburaških orkestara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.