Komentara: 2
Pregleda: 4561

Ansambli Subotičkog tamburaškog orkestra ponovo zlatnog sjaja

05.06.2017. u 12:53h
Izvor: Subotica.com
Četrdeseti Međunarodni festival umetničke tamburaške glazbe održan je od 1. do 4. juna u Osijeku. Ansambli Subotičkog tamburaškog orkestra vratili su se kući sa tri zlatna odličja.
Ansambli Subotičkog tamburaškog orkestra ponovo zlatnog sjaja

U konkurenciji 28 tamburaških orkestara, učestvovao je Subotički tamburaški orkestar i Subotički tamburaški kvartet.

Subotički tamburaški orkestar je u takmičarskom programu izveo kompozicije: "Oj more duboko" Tihomila Vidošića, "Nokturno" Tihomira Ranogajca i "Kad ostarim" Nikole Jaramazovića, u izvedbi Marije Kovač. Dirigent je bila Marijana Marki.

Stručni žiri je njihove izvedbe ocenio sa 96,75 bodova, od mogućih 100, što je bio najbolji rezultat u njihovoj takmičarskoj kategoriji. Subotički tamburaški orkestar odlikovan je zlatnom plaketom "Tambura Paje Kolarića sa velikom pohvalom", koja se dodeljuje za ovakav uspeh.

Subotički tamburaški kvartet je takođe osvajač zlatne plakete "Tambura Paje Kolarića" sa osvojenih 94,5 poena, od 100 mogućih.

Kvartet je u takmičarskom programu izveo kompozicije: "Play full pizzicato" Benjamina Britna, "Čardaši" u d molu Tihomira Ranogajca i "Skerco br. 2" Daniela van Goensa, sa solistkinjom Ivanom Mačković.

Ovaj kvartet sačinjavaju Ivan Ivanković Radak, Ištvan Sakač, Lucija Ivanković Radaković i Ivana Mačković. Kvartet su pripremali Sonja Berta i Stipan Jaramazović.

Pored ovih priznanja, u Suboticu je došla još jedna nagrada. Za najuspešnijeg dirigenta proglašena je Marijana Marki i njoj je dodeljena zlatna plaketa "Dirigentska palica".

Subotički tamburaški orkestar će 20. juna, u Velikoj većnici Gradske kuće, prirediti koncert i predstaviti subotičkoj publici programe s kojima su nastupili na festivalu u Osijeku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4561

Povezana vest

Povezane teme

subotički tamburaški orkestar

subotički tamburaški kvartet

zlatno odličje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.