Komentara: 3
Pregleda: 5008
Video
Foto

Subotički tamburaši za dečje osmehe prikupili više od 700 hiljada dinara

13.05.2021. u 17:10h
Izvor: Subotica.com
Još jednom svirkom, ovaj put uz obalu Palićkog jezera, naši humani sugrađani tamburama i pesmom su zabavljali posetioce i prikupljali pomoć za malog Gavrila Đurđevića. Kroz akciju "Muzikom protiv bolesti" naši sugrađani su prikupili oko 730.000 dinara za bolesnu decu u Srbiji.
Subotički tamburaši za dečje osmehe prikupili više od 700 hiljada dinara

Ulična humanitarna akcija „Muzikom protiv bolesti“ počela je da živi u avgustu 2019. godine, kada je naš sugrađanin Bojan Temunović, zaljubljenik u muziku, a posebno tamburu, započeo svoj prvi ulični nastup, ne znajući tada kako će se dalje razvijati i u šta će se ova priča razviti. Vremenom je naišao na podršku ne samo prijatelja i najbližih, nego i kolega tamburaša, koji su takođe vođeni najiskrenijim motivima, otvorenog srca podržali ideju i sami zasvirali u tom sastavu koji iz susreta u susret menja svoje učesnike, ali svi vođeni istom idejom i humanim ciljem.

Subotički tamburaši za dečje osmehe prikupili više od 700 hiljada dinara

Iza njih je sada već dosta nastupa i dosta prikupljene pomoći za naše najmlađe sugrađane koji se bore sa raznim životnim izazovima u vidu bolesti. Situacija oko okupljanja zbog epidemiološke situacije ih je malo poremetila, ali polako se vraćaju na svoj humanitarni put.

- Do sada smo, uz dobru volju građana, sakupili oko 730 hiljada dinara čime smo pomogli lečenje tridesetoro dece. Sviramo svake druge-treće nedelje u centru Subotice ili Novog Sada, a nadamo se da ćemo u budućnosti moći odvojiti više vremena kako bi ovi humanitarni nastupi bili učestaliji - kaže Bojan Temunović, pokretak ove divne humanitarne priče.

Subotički tamburaši za dečje osmehe prikupili više od 700 hiljada dinaraSubotički tamburaši za dečje osmehe prikupili više od 700 hiljada dinaraBojan smatra da je najbolje, ujedno i najlakše i najlepše, svojim primerom podsticati i motivisati druge. Vođeni parolom da se dobro dobrim vraća i da dobrota podstiče dobrotu,  odlučni su da nastave dalje za još mnogo dečjih osmeha.

- Kada prisustvujete takvoj svirci, okruženi vedrim i nasmejanim ljudima koji zajedničkim snagama pokušavaju da prikupe što više sredstava za lečenje bolesnog deteta ne možete ostati ravnodušni - zaključuje mladi humanitarac. - Pozovao bih sve, a ne samo muzičare, da se priključe akciji. Svakog dana svako od nas ima 24 časa na raspolaganju, stoga uz dobru organizaciju i malo volje, možemo svi barem 60 minuta da izdvojimo i pomognemo onima kojima je svaki prikupljeni dinar značajan.

Subotički tamburaši za dečje osmehe prikupili više od 700 hiljada dinara

Pored Bojana Temunovića i Josipa Ivkovića koji su osovina ove grupe, tu su i Marko Babičković, Marko Perušić, Nikola Stanin, Daniel Dulić i Zoran Jovanović. Svirke i buduće planove akcije "Muzikom protiv bolesti" možete pratiti na njihovoj Instagram stranici.

Nastup je bio u nedelju, mogli ste da ga pratite putem naše Fejsbuk stranice, a tom prilikom samo od novčanih donacija prikupljeno je oko 40.000 dinara. Tu se ne računaju SMS poruke koje su tokom prenosa slali posetioci naše stranice.

U nastavku možete da pogledate snimak nastupa na Paliću koji je pregledan preko 26.000 puta.

Izvor: Subotica.com
Humanitarni nastup subotičkih tamburaša u okviru akcije "Muzikom protiv bolesti" Humanitarni nastup subotičkih tamburaša u okviru akcije "Muzikom protiv bolesti" Humanitarni nastup subotičkih tamburaša u okviru akcije "Muzikom protiv bolesti" Humanitarni nastup subotičkih tamburaša u okviru akcije "Muzikom protiv bolesti" Humanitarni nastup subotičkih tamburaša u okviru akcije "Muzikom protiv bolesti" Humanitarni nastup subotičkih tamburaša u okviru akcije "Muzikom protiv bolesti" Humanitarni nastup subotičkih tamburaša u okviru akcije "Muzikom protiv bolesti" Humanitarni nastup subotičkih tamburaša u okviru akcije "Muzikom protiv bolesti"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5008
Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarni koncert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.