Komentara: 85
Pregleda: 9483

Subotički studenti održali protestnu šetnju

07.10.2014. u 15:50h
Izvor: RTV City
Subotički studenti pridružili su se danas svojim kolegama iz Beograda, Novog Sada i Zrenjanina i protestnom šetnjom od Građevinskog fakulteta ka šetalištu na Radijalcu, a zatim i centrom grada, izrazili su nezadovoljstvo izmenama novog Zakona o visokom obrazovanju, koji prema novim odredbama predviđa ukidanje šestog ispitnog roka i budžetskog finansiranja produžene godine fakulteta.
Subotički studenti održali protestnu šetnju

Prema rečima predstavnika studenata Nemanje Dragičevića, Zakon o visokoškolskom obrazovanju izmenjen je bez konsultacija sa predstavnicima studenata, i na taj način nije dozvoljeno da studenti iskažu svoje stavove o pomenutim izmenama Zakona.

Studenti zahtevaju od nadležnog ministarstva da se vrati ukinut ispitni rok, i šesta godina studija, kako bi studenti, čije je materijalno stanje veoma teško, imali mogućnost da nastave svoje školovanje, i pohađaju tzv. apsolventski staž koji je država donedavno finansirala.

Ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni, studenti će organizovati demonstracije koje su zakazane za 15. oktobar ispred zgrade Skupštine Srbije.

Izvor: RTV City
Protestna šetnja studenata u Subotici Protestna šetnja studenata u Subotici Protestna šetnja studenata u Subotici Protestna šetnja studenata u Subotici Protestna šetnja studenata u Subotici Protestna šetnja studenata u Subotici Protestna šetnja studenata u Subotici Protestna šetnja studenata u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 85
Pregleda: 9483
Povezane teme

studenti subotica

protest studenata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.