Komentara: 1
Pregleda: 2694

Subotički školarci osvojili 48 medalja na 8. SOŠOV-u

23.05.2018. u 13:24h
Izvor: Subotica.com
Učenici osnovnih i srednjih škola iz Subotice, osvojili su 48 medalja na 8. Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine (SOŠOV), koja je održana u Novom Sadu od 17. do 20. maja.
Subotički školarci osvojili 48 medalja na 8. SOŠOV-u

Subotički školarci takmičili su se u 12 od 14 sportova i osvojili 20 zlatnih, 15 srebrnih i 13 bronzanih medalja. Predstavnike jedino nisu imali u streljaštvu i ritmičkoj gimnastici.  Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture govorio je o uspesima mladih sportista našeg grada i budućih asova.

Suboticu su predstavljali učenici osnovnih i srednjih škola u 12 sportskih disciplina. Pravo učešća su imali pobednici okružnih prvenstava po sportovima. U našem okrugu nije održano takmičenje u streljaštvu i ritmičkoj gimnastici  i zbog toga u ovim disciplinama nismo imali predstavnike. Osvojeno je ukupno 48 medalja što je izuzetan uspeh ,  s obzirom da određen broj takmičara nije mogao da nastupi zbog odlaska na pripreme sa nacionalnim timovima ili zbog obaveza u klubovima za koje se takmiče – rekao je Svirčev

 Marko Rastović, učenik 6. razreda, inače trenira košarku i karate, ali se na SOŠOV-u takmičio u atletici, i na 60 metara sprint osvojio 1. mesto. Po prvi put je učestvovao na ovoj manifestaciji.

- Ne znam šta ću sledeće godine, jer će biti takmičenje na 100 metara sprinata. U školi ćemo odlučiti u kojij disciplini i sportu ću se takmičiti. - rekao je Rastović

Subotički školarci osvojili 48 medalja na 8. SOŠOV-u

Gimnazija Svetozar Marković osvojila je drugo mesto u ženskoj odbojci. Aleksandra Stanimirović, član odbojkaškog tima istakla je da su devojke veoma zadovoljne učinkom i plasmanom.

Devojke sa kojima smo se borile za prvo mesto su  fizički mnogo spremnije od nas, čak su i starije. Našu ekipu čine devojke iz prve i druge godine, dok su protivnice sve iz trećeg i četvrtog razreda. Za nas je ovo još jedno lepo iskustvo. - kaže Aleksandra

Osmu Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine, organizovao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Savezom za školski sport Vojvodine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2694

Povezana vest

Povezane teme

radoslav svirčev

sošov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.