Komentara: 0
Pregleda: 1130

Subotički simfonijski orkestar i solista Andrej Balaž u utorak u Velikoj većnici

16.02.2024. u 18:34h
Izvor: Subotica.com
Subotički simfonijski orkestar i solista Andrej Balaž u utorak u Velikoj većnici

Subotički simfonijski orkestar održaće koncert 20. februara od 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće. Publika će imati priliku da uživa u delima klasične muzike kada će uz simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Andreja Bursaća nastupiti mladi, ali već proslavljeni, solista na violini, Andrej Balaž.

- Drago mi je da je tokom decenije postojanja i uspešnog rada, Subotički simfonijski orkestar pokazao  i dokazao svoje domete.  Svaki put nastojimo da pred subotičku publiku izađemo sa zanimljivim repertoarom koji izvode izuzetni umetnici, pa će tako biti i ovom prilikom. Ono što je važno jeste činjenica da će koncerti Subotičkog simfonijskog orkestra postati sastavni deo repertoara Narodnog pozorišta, pa ćemo tako izaći u susret i ljubiteljima klasične muzike, koji od nas to očekuju – rekao je Miloš Nikolić, direktor Subotičkog simfonijskog orkestra  i upravnik Narodnog pozorišta.

Jedinstvenu dimenziju ovom  koncertu daće mladi solista Andrej Balaž, ali i odabrana dela koja ćemo čuti: Sibelijusov Valse triste Opus 44. , Koncert za violinu i orkestar br. 1 u D-duru op. 19 i  Simfonija br. 9 u e-molu, op. 95, B. 178 Antonina  Dvoržaka.

Sudeći po programu, vrsnim izvođačima i izuzetnom solisti i dirigentu, može se očekivati nezaboravno putovanje kroz klasičnu muziku.

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta u Sokolskom domu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1130
Povezane teme

subotički simfonijski orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.