Komentara: 56
Pregleda: 9930

Subotički policajci u štrajku

26.09.2014. u 16:40h
Izvor: RTV Yueco
Od sedam sati članovi subotičkog Nezavisnog sindikata policiji stupili su u štrak. Priključili su im se Sindikat sprske policije, Sindikat vatrogasaca i Unija sindikata policije. Razlog štrajka su loši uslovi rada i što im je istekao kolektivni ugovor 24. septembra.
Subotički policajci u štrajku

Štrajk će biti obustavljen kada se ispune traženi uslovi i to: obnavljanje kolektivnog ugovora koji je istekao, isplata putnih troškova za odlazak i dolazak na posao u poslednjih 12 meseci i kada budu izuzeti od najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru.

Saobraćajne patrole subotičke policije danas nisu izašle na ulice. Dok se ne ispune uslovi iz štrajka neće obavljati kontrole saobraćaja na putevima i intervenisaće samo u neophodnim slučajevima. Njihove kolege iz granične policije su u takozvanom “belom štrajku”.

Predsednik nezavisnog sindikata policije u Subotici ističe da su im plate smanjene u proseku po 4000 dinara i sa novim najavljenjim merama štednje od 10 odsto bile bi još niže.Putni troškovi nisu isplaćeni 12 meseci, a traže da se isplate dnevnice i jubilarne nagrade.

U skladu sa zakonom propisanim minimumom rada, policajci u Subotici će raditi samo hitne slučajeve. To se odnosi na teška krivična dela, i dela u izvršenju, kao i saobraćajne nezgode. Štrajk će da traje do ispunjenja zahteva.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 56
Pregleda: 9930
Povezane teme

Policija Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.