Komentara: 1
Pregleda: 5167

Subotički policajci se žale na mobing starešine

02.07.2009. u 18:09h
Izvor: Portal "24 sata"
<p>Policijski sindikat Srbije upozorio je danas da su policajci u subotičkoj upravi izloženi pritiscima i mobingu svog stare&scaron;ine Đorđa Dujića. Policijski sindikat je u saop&scaron;tenju naveo da Dujić favorizuje policajce koji su mu bliski dok od ostalih traži da rade prekovremeno, nedeljama bez slobodnog dana ili po desetak dana u noćnoj smeni, zbog čega se nalaze "na granici iscrpljenosti".</p>
Subotički policajci se žale na mobing starešine

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je, međutim, odbacilo te navode, ukazujući da su oni "tendenciozni i neosnovani".
Policijski sindikat tvrdi da starešina Dujić sam odlučuje u PU Subotica kome će dati na korišćene službena vozila, pa tako mnogi policajci idu na zadatke privatnim automobilima ili peške, zbog čega imaju probleme da na vreme stignu na mesto intervencije.
"Policajci su napadani prilikom intervencija, ali Dujić napadačima gotovo po pravilu nije određivao zadržavanje, niti je o ovim slučajevima obaveštavao nadležne starešine", navedeno je u saopštenju.
Sindikat je zatražio od nadležnih u MUP da hitno učini sve što je u njegovoj moći da bi se takvo ponašanje sankcionisalo.
U MUP-u je rečeno da su navodi da postoji mobing u PU Subotica u više navrata proveravani i da nisu osnovani.
To se jasno vidi u izveštajima rukovodioca subotičke policije, Uprave policije MUP-a i radnici Sektora unutrašnje kontrole Odseka u Novom Sadu koji su obavili proveru, naveo je MUP.

Izvor: Portal "24 sata"
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5167
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.