Komentara: 24
Pregleda: 46434

Subotički doktor dobitnik prestižnog priznanja

17.02.2016. u 16:21h
Izvor: Subotica.com
Subotičanin prof. dr sci. med. Momčilo Pavlović, dečji gastroenterohepatolog, dobitnik je prestižnog priznanja “International Healthcare Award-2016”, koje se dodeljuje dečjim gastroenterolozima, nutricionistima i dečjim hirurzima iz celog sveta za izuzetan doprinos u medicinskom polju. Nagrada mu je dodeljena na nedavno održanom kongresu „PGHTNCON-2016“ u Džajpuru u Indiji.
Subotički doktor dobitnik prestižnog priznanja

Kongres je održan od 11. do 14. februara na NIMS univerzitetu, okopio je više od hiljadu delegata iz sto zemalja sa šest kontinenata, a dr Pavlović i dr Karolina Berenji bili su jedini predstavnici Srbije.

- Na kongresu su izložena najnovija saznanja od strane vodećih eksperata iz oblasti dečje gastroenterologije, hepatologije, ishrane i transplantacije, ali i problemi sa kojima se sreću lekari u zemljama trećeg sveta. Primera radi, mogli smo čuti najnovija dostignuća zapadnih zemalja u radu sa matičnim ćelijama i njihovoj primeni u gastroenterologiji, a sa druge strane, kolege iz Afrike govorile su o infekcijama koje nastaju usled nedostatka vode sa kojima se svakodnevno suočava veliki deo stanovništva – sumira utiske dr Momčilo Pavlović.

Subotički doktor dobitnik prestižnog priznanja

Dr Pavlović je i jedini laureat iz naše zemlje a priznanje je dobio zahvaljujući objavljivanju više od dvadeset radova u medicinskim časopisima kod nas, ali i širom Evrope i Amerike.

- Zbog kvaliteta objavljenih radova i njihove citiranosti, recezent sam u deset međunarodnih časopisa i član uređivačkog odbora u tri međunarodna časopisa, čime su se i rukovodili članovi žirija dodeljujući mi ovu izuzetnu nagradu – objašnjava dr Pavlović. - U online časopisu „Pediatric Oncall“ iz Indije kao ekspert iz oblasti dečje gastroenterohepatologije dajem savete i stručno mišljenje kolegama iz celoga sveta u slučaju njihovih dijagnostičkih nedoumica. Radovi, recenzije, članstvo u uređivačkim odborima i ekspertski saveti mi ne donose materijalnu dobit, ali su doživeli svoje priznanje dobijanjem ove izuzetne međunarodne nagrade.

Iako mu je kao dobitniku ovog priznanja organizator snosio troškove putovanja, kotizacije i smeštaja, doktor se u početku dvoumio i odbio poziv zbog dugog puta i poslovnih obaveza.

Subotički doktor dobitnik prestižnog priznanja

- Kada me je lično pozvao prof. dr Balvir Tomar, organizator kongresa, predavač na univerzitetima u Londonu i Harvardu i član ekspertskog tima Svetske zdravstvene organizacije, ipak sam prihvatio odlazak u Džajpur i nijednog trenutka se nisam pokajao jer je to bilo zaista neprocenjivo iskustvo, od razgovora sa najeminentnijim kolegama iz celog sveta, do prijema kod maharadže i izuzetno gostoljubih Indijaca – ističe dr Pavlović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 46434
Povezane teme

dodela priznanja

dr momčilo pavlović

pedijatar

priznanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.