• Pregleda: 41185

Subotički doktor dobitnik prestižnog priznanja

Subotičanin prof. dr sci. med. Momčilo Pavlović, dečji gastroenterohepatolog, dobitnik je prestižnog priznanja “International Healthcare Award-2016”, koje se dodeljuje dečjim gastroenterolozima, nutricionistima i dečjim hirurzima iz celog sveta za izuzetan doprinos u medicinskom polju. Nagrada mu je dodeljena na nedavno održanom kongresu „PGHTNCON-2016“ u Džajpuru u Indiji.
Subotički doktor dobitnik prestižnog priznanja

Kongres je održan od 11. do 14. februara na NIMS univerzitetu, okopio je više od hiljadu delegata iz sto zemalja sa šest kontinenata, a dr Pavlović i dr Karolina Berenji bili su jedini predstavnici Srbije.

- Na kongresu su izložena najnovija saznanja od strane vodećih eksperata iz oblasti dečje gastroenterologije, hepatologije, ishrane i transplantacije, ali i problemi sa kojima se sreću lekari u zemljama trećeg sveta. Primera radi, mogli smo čuti najnovija dostignuća zapadnih zemalja u radu sa matičnim ćelijama i njihovoj primeni u gastroenterologiji, a sa druge strane, kolege iz Afrike govorile su o infekcijama koje nastaju usled nedostatka vode sa kojima se svakodnevno suočava veliki deo stanovništva – sumira utiske dr Momčilo Pavlović.

Dr Pavlović je i jedini laureat iz naše zemlje a priznanje je dobio zahvaljujući objavljivanju više od dvadeset radova u medicinskim časopisima kod nas, ali i širom Evrope i Amerike.

- Zbog kvaliteta objavljenih radova i njihove citiranosti, recezent sam u deset međunarodnih časopisa i član uređivačkog odbora u tri međunarodna časopisa, čime su se i rukovodili članovi žirija dodeljujući mi ovu izuzetnu nagradu – objašnjava dr Pavlović. - U online časopisu „Pediatric Oncall“ iz Indije kao ekspert iz oblasti dečje gastroenterohepatologije dajem savete i stručno mišljenje kolegama iz celoga sveta u slučaju njihovih dijagnostičkih nedoumica. Radovi, recenzije, članstvo u uređivačkim odborima i ekspertski saveti mi ne donose materijalnu dobit, ali su doživeli svoje priznanje dobijanjem ove izuzetne međunarodne nagrade.

Iako mu je kao dobitniku ovog priznanja organizator snosio troškove putovanja, kotizacije i smeštaja, doktor se u početku dvoumio i odbio poziv zbog dugog puta i poslovnih obaveza.

- Kada me je lično pozvao prof. dr Balvir Tomar, organizator kongresa, predavač na univerzitetima u Londonu i Harvardu i član ekspertskog tima Svetske zdravstvene organizacije, ipak sam prihvatio odlazak u Džajpur i nijednog trenutka se nisam pokajao jer je to bilo zaista neprocenjivo iskustvo, od razgovora sa najeminentnijim kolegama iz celog sveta, do prijema kod maharadže i izuzetno gostoljubih Indijaca – ističe dr Pavlović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

24
sugradjanka Odgovori
Iskrene cestitke !! Srecno u daljem radu i usavrsavanju !
pere Odgovori
Bravo Momo i iskrene čestitke za dobijeno priznanje, koje je stiglo u prave ruke i bilo je pitanje samo dana kada će se to ostvariti. Koristim priliku da upozorim i zapitam se ovako javno, zbog čega ovakav čovek i stručnjak nije bio dobar menadžmentu subotičke bolnice pa je sramno oteran, ili su pojedinci na vreme osetili opasnost od kolege koji ima više kapaciteta u sivoj masi. No nikada se nezna zašto je to dobar potez bio ... medecina napreduje velikim koracima.
blablabla Odgovori
Iskrene cestitke!!! Jako me obraduju ovakve vesti.
pedjica Odgovori
Cestitke profesore.
Kolega Odgovori
Poštovani Momo, čestitam! Nisi trebao da dozvoliš da te iz bolnice oteraju oni koji ti po ljudskim kvalitetima i stručnosti nisu ni do članaka!
moma Odgovori
Godine 2001 u Subotickoj bolnici dosao je na razgovor ugledni hirurg prof.dr.nacelnik hirurgije u KBC Pristina sa zeljom da ostane na ovim prostorima I da svoje veliko iskustvo podeli sa nasim doktorima, u razgovoru mu je prijateljski savetovano da ovde nema sta traziti.Samo da se nadovezem na gornji naslov.
kum Odgovori
Bravo Pero, mislim da je to cela istina koju rece a svi to znamo. Uplasili se od znanja koji oni nemaju u citavom telu koje on ima u malom prstu.
Bravo!!! Odgovori
Svaka cast dr Pavlovicu!!! Momo...ponosimo se Tobom :-D
pacijent Odgovori
Iskrene čestitke.
Deci i veselim roditeljima kojima je potrebna pomoć pravog stručnjaka je uskraćena.Salonski lekari klepeću u subotičkoj bolnici, sestre ih po sat vremena bude kod hitnog prijema u dežurstvu...Da molimo boga da nam ne trebaju.
I hvala bogu ako nam zatreba lekar imamo kome da se obratimo dr. Momčilu Pavlović koji je pravi lekar.
BRANKA Odgovori
Čestitamo! Svaka čast! Svet je umeo da prepozna izuzetnost i nagradi je. Treba da bude ponosna, ne samo Subotica, već cela Srbija! Ja lično osećam ponos i radujem se vašem uspehu.
Bojana Odgovori
Velika je sreća po svaku sredinu ukoliko ume da prepozna, stimuliše i nagradi ličnosti izuzetnih kvaliteta. No to, na žalost, u našem društvu i nije baš tako čest slučaj. Uspeh dr. Momčila Pavlovića je time veći a mi svoju zahvalnost dugujemo međunarodnoj stručnoj i naučnoj zajednici jer nam je ukazala da je među nama jedan izvanredan, sad već, u svetu poznat i priznat dečiji gastroenterohepatolog.

Dugačak je put do svetskih priznanja i uspeha, stoga od srca čestitam na zasluženoj nagradi!
roditelj Odgovori
Čestitam!
drapo Odgovori
Subotica ima fantastične, fenomenalne stručnjake: dr. Pavlović, dr. Arsić, dr.Ćulibrk, dr. Poznan, dr. Šeljmeši i da ih sve ne nabrajam, a ko je direktor bolnice ? Nesposobni Goran Bićanin, [*...*] čovek koji šta god je uradio , sve je loše uradio ! Bruka i sramota za Suboticu !!!
pacijent Odgovori
Sve čestitke DOKTORU PAVLOVIĆU, sramota da naši ljudi dobiju priznanja vani a kod nas u Srbiji takva sklanjaju ili su na birou.
Šta reći za Bićanina vidi se da je zet Toleta tako je i došao na mesto direktora preko tasta i političke stranke, dokle god vlada kumovsko burazersko stranačko zapošljavanje nema napretka nigde ni u jednoj oblasti u Subotici Srbiji.
Bićanin je u subotičku bolnicu zaposlio i kurta i murta bitno je da su u stranci a stručnost i diploma je na poslednjem mestu uostalom tako je i u prosveti,
GG Odgovori
Čestitke Čika Doci.U ovoj priči dva loša ne ubiše Miloša...A Miloš je Miloš.Zna se.
eb Odgovori
so what?
piramida Odgovori
Čestitam.sve najbolje u daljem radu.
tamara Odgovori
Sva sreca da van ove zemlje cene trud i rad, naravno i znanje. Subotickoj bolnici ocigledno nisu potrebni strucnjaci, vec poltroni
bobaaa Odgovori
Svaka cast dr Pavlovicu! To je takva velicina, i mi smo se sami uverili. Lezala mi je cerka u bolnici, zaleci se na blovove u stomaku, oni naravno pojma nisu imali sta joj je. I tako smo dosli do dr privatno i cim je pregledao videlo se da zna sta radi i prepisao joj je neke biljne kapi i za dve nedelje kao rukom odneseno... i jedna takva velicina ne radi u bolnici, nije pozeljan ili sta vec! Pri tom, znam jos dece kojima je dr pomogao.
Quaresma Odgovori
Pozdrav, interesuje me da li i gde radi doticni doktor.(ako vec ne u bolnici) Hvala
roditelj Odgovori
Ko su ti majmuni koji lupaju ,, ne sviđa mi se"? Šta vam se ne sviđa? Ljubomorni ste na uspešnog čoveka, debili!!!
maki Odgovori
Mislim da radi u Pedijatrici
Kadovic Nebojsa Odgovori
Iskreno se radujem tvome uspehu
Kado
Marizela Odgovori
Komentarisala sam ovih dana mnogo jedan drugi clanak sa ovog sita- ticao se genetik- moje struke. Bila sam sokirana neznanjem i senzacionalizmom u isto vreme, a nakon sto sam pogledala tv emisije u kojima gostuje doticna doktorka bukvalno sam se frapirala i jedino pitanje koje sam postavila je bilo 'kako je moguce da je ta osoba i dalje na tom
Mestu'- bukvalno je opasna. Nakon komentara koje sam procitala ovde, malo mi je lakse, tacno vidim o cemu se radi u Subotickoj Bolnici. Dr Pavlovica sam
Upoznala u Pedijatrici, bio je divan prema mom detetu, max posvecen i korektan, odmah sam videla da zna o cemu prica. Cestitam doktoru!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.