Komentara: 15
Pregleda: 15350

Subotičke četvorke stigle u svoj dom

28.01.2019. u 15:23h
Izvor: Subotica.com
Čim su rođene, četvorke porodice Krstić iz Subotice na prečac su osvojile srca javnosti. U obilju sumornih tema, vest da su na svet došli Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije obradovala je ne samo njihove roditelje, mamu Miru i tatu Mladena, brata Vasilija i njihove porodice, već celu Srbiju.
Subotičke četvorke stigle u svoj dom

Bebe su rođene 13. novembra prošle godine, a posle dva i po meseca boravka na Odeljenju neonatologije GAK „Narodni front“, ovih dana su stigle svojoj kući u Suboticu. Najviše im se obradovao stariji brat Vasilije, koji ponosno pomaže roditeljima oko sestrice i braće. U pomoć uskaču i bake Jelica i Zorica.

- Da je lako – nije, još se svi privikavamo, ali bitno je da sve ide kako treba, da su oni dobro i da napreduju. To je najvažnije – kaže za naš sajt tata Mladen.

Dobro se oseća i mama Mira, koja je junački iznela nesvakidašnju trudnoću i porodila se u 27 nedelju. Prva je na svet došla Melanija, teška jedan kilogram, potom jednojajčani blizanci Dimitrije, sa 1.1 kilogram, i Božidar sa 860 grama, a potom i Zaharije, težak samo 870 grama. Svo četvoro su sada prešli dva kilograma, lepo napreduju i sigurno će brzo sustići svoje vršnjake.

- Melanija je najglasnija, a sa njom i Dimitrije. Zaharije i Božidar strpljivo čekaju svoj red. Svi jako liče, Melaniju, normalno, razlikujemo od dečaka, i Dimitrije je prepoznatljiv, ali jednojajčani blizanci su identični. Moramo nekako da ih obeležimo da bi znali koji je koji – u šali dodaje tata. – Vasilije je pravi veliki brat, presrećan je što su mama i bebe došli kući i trudi se da nam pomogne, hrani ih, drži... Najveća pomoć su nam bake, bez njih iskreno, ne znam kako bi se snašli u svemu.

Mladen je zaposlen u „Kontinentalu“ i rukovodioci su mu izašli u susret te će po završetku godišnjeg odmora raditi od 8 do 16 časova.

- Sigurno će mi biti lakše nego da radim po smenama. Mira se za sada neće vraćati na posao, pored njih ne verujem da će stići da radi, imaće i ovako previše posla – dalje će glava kuće.

Krstići će tako imati samo jednu, Mladenovu platu, a troškova iz dana u dan sve više. Po nekoj gruboj računici samo za dohranu i pelene biće potrebno oko 40.000 dinara mesečno.

-Otprilike jedna kutija dohrane ode dnevno, a promenimo im bar 20 pelena. Kada se to pomnoži sa 30 dana onda je ta cifra zaista velika. Ali šta da radimo, nekako ćemo se organizovati. Bitno je da su oni dobro, za sve ostalo ćemo se organizovati – odlučan je Mladen.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 15350

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.