Komentara: 11
Pregleda: 2101

Subotička Slobodna zona u fokusu sastanka gradonačelnika Bakića i ministra u Vladi R. Srpske Zlatana Klokića

13.09.2022. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Poslovanje subotičke Slobodne zone, odnosno mogućnost primene ovog primera dobre prakse u nekoj od jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj bila je glavna tema sastanka gradonačelnika Stevana Bakića sa ministrom za evropske integracije Vlade Republike Srpske Zlatanom Klokićem i šefom Predstavništva R. Srpske u Srbiji Mlađenom Cicovićem. Nakon sastanka, za čelnike gradova i opština iz R. Srpske upriličena je prezentacija poslovanja i funkcionisanja Slobodne zone u Subotici. Povod za ovaj susret je manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" koja se, ovih dana, osim u Subotici realizuje u još 9 gradova i opština u zemlji.
Subotička Slobodna zona u fokusu sastanka gradonačelnika Bakića i ministra u Vladi R. Srpske Zlatana Klokića

Poslovanje subotičke Slobodne zone, kao primera dobre prakse, centralna je tema današnjeg sastanka koji je upriličen u Plavoj sali Gradske kuće.

Subotička Slobodna zona u fokusu sastanka gradonačelnika Bakića i ministra u Vladi R. Srpske Zlatana KlokićaRazgovarali smo o tome kako je subotička Slobodna zona uspela da se izgradi i kako taj primer dobre prakse da primenimo i u Republici Srpskoj. Nadam se da će u nekom budućem periodu pojedine jedinice lokalne samouprave kod nas uspeti da osnuju svoju poslovnu zonu po ugledu na ovu u Subotici - kazao je nakon sastanka ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju R. Srpske, Zlatan KlokićSrbija je naš najznačajniji spoljnotrgovinski partner i očekujemo da će ovakvi događaji doprineti razvoju ekonomije sa obe strane Drine.

Domaćin današnjeg sastanka, gradonačelnik Stevan Bakić još jednom je istakao da Subotica ima veliki potencijal za saradnju sa Republikom Srpskom u celini, kao i sa pojedinim gradovima i opštinama.

Subotička Slobodna zona u fokusu sastanka gradonačelnika Bakića i ministra u Vladi R. Srpske Zlatana KlokićaPočetkom prethodne godine imao sam susret sa šefom Predstavništva R. Srpske Mlađenom Cicovićem i tada smo se složili da zavičajna udruženja koja deluju na teritoriji Subotice predstavljaju veliki potencijal za učvršćivanje saradnje. Od tada smo imali brojne susrete i zajedničke aktivnosti, a u junu je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić posetio kompaniju "Ametek" - podsetio je gradonačelnik Bakić.

Povod za današnji sastanak je manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" koja se, osim u Subotici, realizuje u još 9 gradova i opština u zemlji, a koju organizuje Predstavništvo R. Srpske.

Subotička Slobodna zona u fokusu sastanka gradonačelnika Bakića i ministra u Vladi R. Srpske Zlatana KlokićaOve godine Republika Srpska slavi 30 godina, dok manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" obeležava deceniju postojanja. Baš zbog toga se ona održava u 10 gradova i opština širom Srbije. Kroz ovu manifestaciju želimo da prikažemo šta je Republika Srpska danas, odnosno šta želi da bude u budućnosti - poručio je Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji.

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju iz Republike Srpske Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju iz Republike Srpske Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju iz Republike Srpske Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju iz Republike Srpske Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju iz Republike Srpske Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju iz Republike Srpske Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju iz Republike Srpske Prijem gradonačelnika Bakića za delegaciju iz Republike Srpske
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2101
Povezane teme

slobodna zona subotica

slobodna zona mali bajmok

stevan bakić

dani srpske u srbiji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.