Komentara: 2
Pregleda: 4974

Subotička groblja su spremna za predstojeći vikend

31.10.2014. u 13:07h
Izvor: RTV City
Rimokatolički vernici sutra obeležavaju praznik Svi sveti posvećen svim svecima, a u nedelju Dušni dan, odnosno Dan mrtvih u spomen na umrle, dok pravoslavni vernici obeležavaju Zadušnice.
Subotička groblja su spremna za predstojeći vikend

U Javno-komunalnom preduzeću Pogrebno saznajemo da je svih deset grobalja kojima ovo preduzeće upravlja spremno za predstojeće praznike, i građane koji će tokom vikenda posetiti večne kuće preminulih članova svojih porodica, rodbine, prijatelja i ostalih dragih ljudi. Ove godine po prvi put, na Kerskom groblju će sutra, na dan Svih Svetih biti organizovano paljenje sveća.

Gostujući u jutarnjem programu City televizije, direktorica JKP „Pogrebno“ Vesna Prćić izjavila je da su radnici ovog preduzeća pre desetak dana završili radove na košenju grobalja, a u toku je čišćenje smeća i uređenje površina, kako bi nadolazeći dani prošli u svečanoj i dostojanstvenoj atmosferi. Radno vreme groblja u subotu i nedelju biće prilagođeno predstojećim danima i ona će biti otvorena od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati.

Odlukom Skupštine grada, nedavno je izvršena korekcija cena pogrebnih usluga. Cene su povećane u proseku za 5,5 odsto i one su stupile na snagu 26. septembra. Njihovom promenom došlo je i do poskupljenja godišnje naknade za grobna mesta, koja sada iznosi 8.970 dinara, dok je ona za rake nešto više od 7.000 dinara. Kod grobnih mesta kao što su rake primenjuje se izmenjen modalitet naplate, u zavisnosti od toga da li su one pojedinačne ili namenjene za sahranjivanje više osoba. JKP „Pogrebno“ je tokom avgusta na adrese naših sugrađana poslalo obaveštenja o isticanju godišnjih naknada.

Preduzeće Pogrebno je po drugi put ove godine pokrenulo akciju obnove nadgrobnih obeležja. Zainteresovani mogu na licu mesta, odnosno u predmetnom groblju izabrati krst, piramidu ili tablu od različitog drveta, a za više informacija treba da se lično obrate grobaru. Cene nadgrobnih obeležja se kreću od 1.300 do 3.800 dinara, u zavisnosti od vrste nadgrobnog obeležja i materijala od kojeg je napravljen.

Sutra, na dan Svih Svetih, na Kerskom groblju od 15:30 u organizaciji Župe Sv. Roka biće služena misa, a nakon nje po prvi put biće organizovano i paljenje sveća.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4974
Povezane teme

pravoslavno groblje

jkp pogrebno

kersko groblje

senćansko groblje

svi sveti

centralno groblje

zadušnice

groblje dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.