Komentara: 11
Pregleda: 3878

Subotička bolnica dobila novi defibrilator

21.03.2024. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
OTP banka juče je uručila 13 novih defibrilatora zadravstvenim ustanovama širom zemlje, među kojima je i subotička Opšta bolnica. Cilj ovih donacija, vrednih pet miliona dinara, je direktno unapređenje urgentne medicine u zemlji.
Subotička bolnica dobila novi defibrilator

Direktoru Opšte bolnice u Subotici, dr Saši Dželebdžiću defibrilator je uručio regionalni direktor za Vojvodinu u OTP banci, Sergej Vasiljev.

Naglašavajući značaj ovakvih donacija, ministarka zdravlja Danica Grujičić je podsetila da su defibrilatori uređaji koji spasavaju život. Ona se zahvalila OTP banci što su, kako je rekla, prepoznali potrebe zdravstvenih ustanova za ovim aparatom.

U momentu kada dođe do srčanog zastoja ili kada dođe do, kako ga mi zovemo, flatera, odnosno nekontrolisanih kontrakcija srca, defibrilator je taj koji spašava život. Meni je posebno drago što su uređaje dobile ustanove poput Zdravstvenog centra Vranje, zatim Leskovac, Ćuprija, Čačak, u Vojvodini Šid, Inđija i Subotica, Batočina i Velika Plana. Mi smo im to i ranije obećali, a zahvaljujući OTP Banci, ispunili smo to obećanje - navela je ministarka Grujičić.

Subotička bolnica dobila novi defibrilator

Donacija je usledila nakon potpisanog ugovora između OTP banke i Ministarstva zdravlja krajem prošle godine kada je odlučeno da se sredstva za novogodišnje poklone klijenata usmere ka višem cilju.

- Sada smo zaokružili novogodišnju donaciju i uručili 13 novih mobilnih defibrilatora domovima zdravlja i opštim bolnicama kojima su najpotrebnije u našoj zemlji. OTP banka kao društveno odgovorna kompanija koja posluje u 91 gradu sa 153 ekspozitura na ovaj način direktno doprinosi unapređenju urgentne medicine u Srbiji, i to u gradovima gde je iskazana neophodnost nabavke uređaja koji spasavaju živote ljudi - zaključio je predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke, Predrag Mihajlović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 5 dana
Komentara: 11
Pregleda: 3878
Povezane teme

opšta bolnica

donacija bolnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.