Komentara: 11
Pregleda: 7317
Foto

Subotička bolnica dobila laser za fizikalnu terapiju

02.02.2018. u 15:54h
Izvor: RTV
JKP "Subotičke pijace" doniralo je Opštoj bolnici Subotica laser koji će biti korišćen za fizikalnu terapiju, a već naredne nedelje očekuje se da će dobiti i mobilni rendgen koji će olakšati dijagnostiku i terapiju bolesnika koji su vezani za bolničku postelju.
Subotička bolnica dobila laser za fizikalnu terapiju

Odeljenje za rehabilitaciju i fizikalnu medicine Opšte bolnice dobilo je "Ekomediko-Laser" koji će biti korišćen za terapiju bolesnika koji se oporavljaju od posledica moždanog udara i drugih oboljenja zbog kojih su teško pokretni.

- Svetlost koju laser emituje deluje antianalgetski, što znači da ublažava bol, deluje antiinflamatorno, odnosno smanjuje zapaljenje i deluje biostimulativno, odnosno pospešuje regeneraciju. Lagan je za aplikaciju, deluje sa produženim dejstvom pa je, unazad nekoliko decenija, postao omiljena fizikalna procedura - izjavila je mr sc dr Ljiljana Đurović Manojlović, načelnica Službe za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu Opšte bolnice Subotica.

Subotička bolnica dobila laser za fizikalnu terapiju

Ovaj laserski aparat donacija je JKP "Subotičke pijace". Vredan je 142.000 dinara, a novac za njegovu nabavku prikupljen je od donacija posetilaca Zimskog vašara "Winterfest".

- Mislimo da je ovaj aparat zaista došao u prave ruke. Verujemo da će služiti na dobrobit svih Subotičana i ne samo njih već svih pacijenata kojima je ovaj aparat neophodan u procesu izlečenja - saopštila je Ilinka Vukoja, direktorka JKP "Subotičke pijace".

Zahvaljujući donacijama, Opšta bolnica je prošle godine opremljena i holter EKG aparatom koji je omogućio da budu ukinute liste čekanja za ovu vrstu pregleda, a očekuje se da će i ovaj laserski aparat omogućiti bolji tretman pacijenata.

Subotička bolnica dobila laser za fizikalnu terapiju

- Već drugu godinu zaredom dobijamo sjajan aparat, izuzetno bitan, aparat koji će povećati broj pacijenata i kvalitet usluga na Odeljenju za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju - izjavio je dr sci med Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice Subotica.

On je najavio da će, pored "Ekomediko Laser"-a, Odeljenje za rehabilitaciju i fizikalnu medicinu uskoro dobiti i mobilni rentgen koji će umnogome olakšati dijagnostiku i terapiju bolesnika koji su vezani za bolničku postelju.

Izvor: RTV
Uručenje donacije medicinskih aparata Uručenje donacije medicinskih aparata Uručenje donacije medicinskih aparata Uručenje donacije medicinskih aparata Uručenje donacije medicinskih aparata Uručenje donacije medicinskih aparata Uručenje donacije medicinskih aparata Uručenje donacije medicinskih aparata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 7317
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

jkp subotičke pijace

donacija

ilinka vukoja

odeljenje rehabilitacije

donacija bolnici

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.