Komentara: 6
Pregleda: 4125

Subotička Bolnica danas proslavlja 174. rođendan

01.10.2015. u 12:31h
Izvor: Subotica.com
Subotička bolnica je osnovana 1. oktobra 1841. godine i danas slavi svoj 174. rođendan. Prva građanska bolnica u Subotici otvorena je 1841. godine, u jednoj adaptiranoj privatnoj kući, a 1890. godine Gradska uprava je donela odluku da se zbog nedostatka prostora izgradi nova bolnica, tj bolnički paviljoni kod Šandorske kapije, gde se i danas nalazi. Nova zgrada bolnice je završena tokom 1971. godine.
Subotička Bolnica danas proslavlja 174. rođendan

Kao jedna od najstarijih zdravstvenih institucija u Republici pokriva teritoriju  Severnobačkog okruga i pruža zdravstvene usluge velikom broju građana.

Subotička Bolnica je jedna od uspešnijih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, što dokazuje veliki broj međunarodnih priznatih projekata, koji samim tim podižu kvalitet zdravstvenih usluga.

U Subotičkoj Bolnici se dugi niz godina veoma uspešno sprovode laparoskopske operacije, koje su minimalno invazivne i skraćuje boravak pacijenata u bolnici.Subotička Bolnica jedina je ustanova u zemlji koja ima centralizovanu laboratoriju, što olakša pacijentima dolazak iz prigradskih naselja.U Bolnici se dnveno pregleda preko 700 pacijenata.

Prošle godine u ovoj ustanovi na stacionarnom lečenju i u dnevnoj bolnici je lečeno oko 30.000 pacijenata, a u specijalističkim ambulantama oko 700.000 pacijenata. Obavljen je veliki broj operacija, kao i dijagnostičkih procedura od laboratorijske  i radiološke dijagnostike, pregleda magnetnom rezonancom i CT skenerom.

Subotička Bolnica je po broju pruženih usluga pacijentima iz Severnobačkog Okruga i šire, na samom vrhu zdravstvenih ustanova u našoj zemlji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4125
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.