Komentara: 1
Pregleda: 3029

Subotici donirano 11 savremenih meteo-stanica

15.03.2021. u 15:29h
Izvor: subotica.rs
Subotici donirano 11 savremenih meteo-stanica

U okviru projekta „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“, koji je podržan kroz Program razvojnog partnerstva Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a koji sprovode Nemačka razvojna saradnja, TeleGroup i NALED, Gradu Subotici donirano je 11 najsavremenijih meteo-stanica koje prate parametre od značaja za poljoprivrednu proizvodnju.

Meteo-stanice su u stanju da prikupljaju podatke o mikroklimatskim uslovima u realnom vremenu, kao što su podaci o temperaturi i vlažnosti vazduha i zemljišta, količini padavina, vlažnosti lista, sunčevoj radijaciji, jačini vetra i slično, ali i da predviđaju pojavu bolesti i štetočina za veliki broj poljoprivrednih kultura.

Podaci sa meteo-stanica dostupni su svim zakupcima državnog poljoprivrednog zemljišta, kao i vlasnicima privatnih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada Subotice.

Za više informacija o projektu, AgroLIFE digitalnoj platformi za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom i meteo-stanicama, potrebno je obratiti se Sekretarijatu za poljoprivredu i zaštitu životne sredine putem telefona 024/626-871 ili na imejl agro.office@subotica.rs.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3029

Povezana vest

Povezane teme

meteo-stanice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.